ΠΟΛΥΧΡΩΜΑ ΤΑ ΑΛΛΟΤΕ ΓΚΡΙΖΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Χρώμα και φως στα άλλοτε γκρίζα και μουντά 16όροφα κτίρια περιχώρων της Μόσχας έδωσε με τις επεμβάσεις του το ιταλικό αρχιτεκτονικό στούντιο Iosa Ghini Associati. Σε συνεργασία με τη ρωσική κατασκευαστική εταιρεία Mosproekt-3 “χρωμάτισε” 47 πολυκατοικίες με επένδυση από πολύχρωμα πάνελ.
Τα συγκροτήματα κατοικιών βρίσκονται στην συνοικία Dmitrovskoe Shosse στα περίχωρα της Μόσχας, διατεταγμένα γύρω από δύο τεράστιες κοινόχρηστες αυλές με μια ζώνη πρασίνου και χαμηλού ύψους κτίρια ανάμεσά τους.
Οι έγχρωμες πρόσοψη και οι αυλές του δρόμου δημιουργήθηκαν για να αντεπεξέλθουν σε αυτό που το στούντιο αποκαλεί αίσθηση «μονοτονίας» στα προάστια. Σύμφωνα με τους Ιταλούς συνδυάζονται με κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους και χώρους παιχνιδιού για να φέρουν μια πιο “ανθρώπινη αίσθηση” στο σχέδιο., να ξεπε΄ρασουν τη μονοτονία των μοσχοβίτικων προαστίων και, με τις ανοιχτές αυλές  να βελτιώσουν την αντίληψη και την ποιότητα ζωής με τις ψυχαγωγικές δραστηριότητες.
Οι έγχρωμες πλάκες των προσόψεων δημιουργήθηκαν χρησιμοποιώντας ένα μείγμα «Kabanchik» – πλακιδίων τα οποία είναι τυπικά των προκατασκευασμένων μπλοκ πύργων της σοβιετικής εποχής – καθώς και πιο μοντέρνα πάνελ από ίνες τσιμέντου.
Τα κενά στις σειρές των πολυώροφων κτιρίων δημιουργούν πολλαπλά σημεία εισόδου σε κάθε μπλοκ και στη βάση κάθε πύργου μια πολύχρωμη πύλη κατευθύνει τους κατοίκους στο λόμπι παρέχοντας παράλληλα ένα χώρο με σκιά.

Πηγή: dezeen

Ετικέτες