ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο : anyteart

Έκθεση και μια σειρά καλλιτεχνικών εγκαταστάσεων που γιορτάζουν τα ιδανικά και το πνεύμα των αγώνων ετοίμασε το Ολυμπιακό Ίδρυμα Πολιτισμού και Κληρονομιάς (OFCH) ετοίμασε για την εναρκτήρια Ολυμπιακή Αγορά  η οποία θα χρησιμεύσει ως «κόμβος για την καλλιέργεια, την εξερεύνηση και την προώθηση των Ολυμπιακών αξιών» σύμωνα με δηλώσεις της διευθύντριας του OFCH, Angelita Teo.

«Σε αυτήν την άνευ προηγουμένου στιγμή, η Ολυμπιακή Αγορά είναι ένα σύμβολο αποφασιστικότητας, ξεπερνώντας τις προκλήσεις και με τη διεθνή συνεργασία, τη δύναμη του αθλητισμού και της τέχνης, μας φέρει κοντά σε περιόδους κρίσης. “-είπε.

Το πρόγραμμα το οποίο προβάλλεται στο Τόκιο από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Αυγούστου, εμπνέεται από τους δημόσιους χώρους συγκέντρωσης και τις αγορές της Αρχαίας Ελλάδας, σύμφωνα με δήλωση των διοργανωτών. Οι θεατές θα μπορούν να δουν έργα τέχνης σε όλη την ιστορική συνοικία Nihonbashi του Τόκιο, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων από τους ιάπωνες καλλιτέχνες Rinko Kawauchi και Makoto Tojiki και εκθέσεις έργων από έξι oλυμπιακούς και pαραολυμπιανούς καλλιτέχνες.

Ένα άλλο σημαντικό σημείο της πολιτιστικής παρέμβασης θα είναι μια εγκατάσταση φυσικών διαστάσεων από τον γάλλο καλλιτέχνη Xavier Veilhan, ο οποίος εκπροσώπησε τη Γαλλία στη Μπιενάλε της Βενετίας του 2017, που απεικονίζει πέντε άτομα διαφόρων ηλικιών, φύλων και εθνικοτήτων που συγκεντρώθηκαν σε αθλητικό θέαμα, η οποία με τίτλο The Audience, θα γίνει μόνιμη εγκατάσταση μετά την παρουσίασή της στις 30 Ιουνίου.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα των Ολυμπιακων Αγώνων 2021 περιλαμβάνει επίσης μια εγκατάσταση πολυμέσων από το στούντιο Moment Factory με έδρα το Μόντρεαλ και μια έκθεση αντικειμένων από τη μόνιμη συλλογή του Ολυμπιακού Μουσείου στη Λωζάνη της Ελβετίας.

Οι εκδηλώσεις θα συμπληρωθούν από ένα ψηφιακό πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εικονικές εκθέσεις και ομιλίες καλλιτεχνών στον ιστότοπο της Ολυμπιακής Αγοράς και στα κανάλια κοινωνικών μέσων του Ολυμπιακού Μουσείου.