ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart, 5/5/22

Πολύ μικρή, σε πανελλαδικό επίπεδο, είναι η συμμετοχή των εκδοτικών οίκων και των βιβλιοπωλείων, στον Περίπατο Βιβλίου που διοργανώνει στις 7 Μαΐου, ημέρα Σάββατο, η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου για 7η συνεχή χρονιά με αφορμή τη γιορτή της Ημέρας του Βιβλίου. Ο Περίπατος του 2022 περιλαμβάνει συνολικά 47 εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπωλεία και δημόσιες και ιδιωτικές βιβλιοθήκες που υποδέχονται το κοινό – όσους δηλαδή αποφασίσουν να κάνουν τη βόλτα στις πόλεις, όπου εκτός από την Αθήνα, το πολύ ένας χώρος βιβλίου είναι ανοιχτός.

Στην Αθήνα, η εκκίνηση θα γίνει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου 7 Μαΐου, στην Πλατεία Κοτζιά, με μια εκδήλωση που διοργανώνει η πολυγλωσσική βιβλιοθήκη We Need Books και απευθύνεται στους μικρούς φίλους του βιβλίου.

Στους άλλους βιβλιοφιλικούς χώρους της πρωτεύουσας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν από το πρωί μέχρι τις βραδυνές ώρες να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, να γνωρίσουν συγγραφείς, να συμμετάσχουν σε δρώμενα και να αποκτήσουν μια διαφορετική εμπειρία από την επαφή τους με το βιβλίο και κυρίως… να βρεθούν μεταξύ τους.

Εκδηλώσεις βιβλίου διοργανώνονται με συγγραφείς και μεταφραστές διοργανώνονται επίσης στη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, τα Μέγαρα, το Μεσολόγγι και το Ξυλόκαστρο. Αναμνηστικοί χάρτες, σελιδοδείκτες, μολύβια Faber και αφίσες θα μοιράζονται στους βιβλιόφιλους, τοποθετημένα μέσα σε μια καλαίσθητη τσάντα με το λογότυπο της δράσης.