ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ ΛΟΓΩ “ΟΜΙΚΡΟΝ”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart, 26/12/21

Τα Μουσεία Τέχνης στη Νέα Υόρκη και αλλού στις ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να συμβάλουν στον έλεγχο της εξάπλωσης της νέας παραλλαγής (Όμικρον) του covid.

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το οποίο έχει λειτουργήσει ως πρότυπο για άλλα μουσεία που αντιμετωπίζουν την πανδημία, περιορίζει τώρα την επισκεψιμότητα σε περίπου 10.000 επισκέπτες την ημέρα, περίπου το μισό από τον αριθμό που θα έβλεπε κατά τη διάρκεια μιας κανονικής περιόδου διακοπών, αναφέρουν οι New York Times.

«Η μειωμένη προσέλευση είναι το πρώτο βήμα που μπορούμε να κάνουμε», είπε ο πρόεδρος του μουσείου, Ντάνιελ Βάις, προσθέτοντας: «Το αφοσιωμένο προσωπικό μας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά με τις απαραίτητες αλλαγές για να προσαρμοστούμε στις συνθήκες της δημόσιας υγείας μας, που επιτρέπουν στο μουσείο να παραμείνει ανοιχτό κι όλοι εμείς κι εσείς ασφαλείς».

Το μουσείο θα διακόψει επίσης τις υπηρεσίες τροφής και θα ζητήσει από πολλούς υπαλλήλους να εργάζονται από το σπίτι.

Το Μουσείο Τέχνης της Βαλτιμόρης κλείνει τις πόρτες του έως τις 29 Δεκεμβρίου, αφού αρκετοί υπάλληλοι εκτέθηκαν στον ιό και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι.

Το Μουσείο του Μπρούκλιν ακυρώνει προσωπικές περιηγήσεις και προγράμματα έως τις 13 Ιανουαρίου. Η έκδοση εισιτηρίων με χρονική είσοδο θα παραμείνει σε ισχύ, μαζί με τα υπάρχοντα πρωτόκολλα, όπως η απαίτηση απόδειξης εμβολιασμού. Το προσωπικό που μπορεί να εκτελέσει τις εργασίες του εξ αποστάσεως θα εργάζεται από το σπίτι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου.

Η Εθνική Πινακοθήκη της Τέχνης στην Ουάσιγκτον, DC, διέκοψε το μοναδικό τακτικό δημόσιο πρόγραμμα που προσέφερε. Και έπεται. συνέχεια