ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΓΝΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Παραιτήθηκε από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου ο Δημήτρης Λιγνάδης και η υπουργός Πολιτισμού αποδέχτηκε την παραίτηση.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, ο Δ. Λιγνάδης αποφάσισε να παραιτηθεί μετά από φήμες και αναφορές στο προσωπό του, χωρίς -όπως επισημαίνει- να υπάρχουν επίσημες και, κατ’ έπέκταση επώνυμες καταγγελίες. Ο ίδιος  χαρακτηρίζει της φήμες «προσωπικές επιθέσεις» κάνει λόγο για σκοπιμότητες, και δηλώνει ότι θα ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του κατά όσων τον έχουν στοχοποιήσει.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγες ημέρες, ο Δ. Λιγνάδης, με επιστολή του, είχε διαψεύσει δημοσιεύματα και ανάρτηση δημοσιογράφου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που ανέφεραν πως θα παραιτούνταν. Σχετική ανακοίνωση είχε εκδόσει και το Υπουργείο Πολιτισμού. Να σημειωθεί ότι η παραίτηση υποβλήθηκε μετά από σημερινό δημοσίευμα με συνέντευξη ανωνύμου προσώπου που “φωτογράφισε” «γνωστό σκηνοθέτη, με βαρύ οικογενειακό όνομα, που δίδασκε υποκριτική στο εθνικό» για ανεπιθυμητες σεξουαλικές συνευρέσεις μαζί του και βάναυση σεξουαλική κακοποίηση το 2005.

 

Σχετικά μετο θέμα

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΛΙΓΝΑΔΗ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΖΗΤΑ Η ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ;