ΟΡΛΑΝΤΟ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑΤΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

H όπερα Orlando furioso [ΜαινόμενοςΟρλάνδος] του Αντόνιο Βιβάλντι, από το ομώνυμο μεσαιωνικό έπος του Ludovico Ariosto [Λουντοβίκο Αριόστο], ανεβαίνει σε συναυλιακή μορφή και σε όργανα εποχής, από τους Μουσικούς της Καμεράτας – Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Γιώργο Πέτρου. Το μουσικό σύνολο επιστρέφει στο μπαρόκ ρεπερτόριο και σε μία από τις σημαντικότερες όπερες του 18ου αιώνα, αμέσως μετά την παρουσίασή της, με τους ίδιους συντελεστές, στην Αίθουσα Τσαϊκόφσκι της Μόσχας. Συμμετέχουν οι Μαίρη-Έλεν Νέζη (Αλτσίνα), Μυρσίνη Μαργαρίτη (Αντζέλικα), Μαρίτα Παπαρίζου (Μεντόρο) και Μάριος Σαραντίδης (Αστόλφο). Τους κεντρικούς ρόλους του Ορλάντο και του Ρουτζέρο ερμηνεύουν αντίστοιχα οι

τενόροι, ο Nicholas Tamagna [Νίκολας Ταμάνια] και ο DQ Lee [Ντι Κιου Λη]. Μαζί τους, ως Μπρανταμάντε,  η Sonja Runje [Σόνια Ρούνιε].

Με βάση το ομώνυμο μεσαιωνικό έπος του Ludovico Ariosto [Λουντοβίκο Αριόστο], ο Αντόνιο Βιβάλντι και ο λιμπρετίστας Grazio Braccioli [Γκράτσιο Μπρατσόλι] δημιουργούν, σε ελεύθερη διασκευή, μια ιπποτική περιπέτεια, γεμάτη φαντασία, μαγεία, έρωτα, δολοπλοκίες και ανατροπές. Η πρεμιέρα του έργου έγινε με μεγάλη επιτυχία στη Βενετία του 1727. Στις μέρες μας αποτελεί δημοφιλή όπερα του Ιταλού συνθέτη, ένα άρτιο έργου της προκλασικής εποχής.

 

Μεγάρου Μουσικής Αθηνών / Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου,  ώρα 8:30 μ.μ. / Εισιτήρια: www.megaron.gr