ΟΧΙ ΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΣΕΚΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

“Όσο μπορείς” … “μην την εξευτελίζεις” …την εργασία σου, θα λέγαμε παραφράζοντας το ποίημα του Καβάφη. Διότι πού αλλού να παραπέμπει η ωραία απόφαση για την υπεράσπιση των αρχαιοτήτων του σταθμού μετρό της Βενιζέλου που έλαβε η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), με την οποία καλούνται όλοι οι συνάδελφοί τους να αρνηθούν την εργασία σε οποιαδήποτε φάση απόσπασης των αρχαιοτήτων.

«Είμαστε συνηθισμένο – αναφέρουν στη δισέλιδη ανακοίνωσή τους- εργαζόμαστε μέσα στη λάσπη, κινούμαστε μέσα στη λάσπη, εισπνέουμε και εκπνέουμε λάσπη. Δεν θα φοβηθούμε λίγη ακόμη!» διότι «αν πάρουμε αυτήν την απόφαση, θα κατηγορηθούμε ως “εχθροί της ανάπτυξης”, θα προσθέσουμε ανεργία στην ανεργία μας», αλλά «ως Σύλλογος θεωρούμε ότι, ενάντια στο ξερίζωμα της καρδιάς της βυζαντινής, κοσμικής Θεσσαλονίκης, στις συνειδήσεις των συναδέλφων μας θα μετρήσει η επιταγή της ίδιας της ουσίας της αρχαιολογικής αποστολής μας». Μην την εξευτελίζεις…

Να θυμίσουμε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΠΟ.Α. προχώρησε, στις 4 Μαρτίου 2020, και τυπικά, στην έγκριση της εν λόγω μελέτης, με την έκδοση Υπουργικής Απόφασης για την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου με προσωρινή απόσπαση αρχαιοτήτων.