ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΜΕΝΔΩΝΗ #ΝΟΜΟRMENDONI

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου εναντίον της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Ηθοποιοί και άνθρωποι του θεάματος ενώνουν τις φωνές του «τρέχοντας» την πρωτοβουλία #nomoremendoni και ζητώντας την παραίτηση της υπουργού.

Η πρωτοβουλία προέκυψε εξαιτίας της στάσης που κράτησε η υπουργός Πολιτισμού, αναφορικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Οι ηθοποιοί έχουν δημιουργήσει το hashtag «όχι άλλη Μενδώνη» (#nomoremendoni) στα social media, και ο ένας μετά τον άλλον στηρίζουν το αίτημα παραίτησης της υπουργού είναι οι Μάριος Αθανασίου, Γιώργος Χρανιώτης, Πέτρος Λαγούτης, Ιωάννα Τριανταφυλλίδου, Γεράσιμος Σκαδιαρέσης, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Γιώργος Γαλίτης, Ελένη Κότταρη, Άγγελος Δεληκάρης και άλλοι.

Όλοι οι ηθοποιοί έχουν αναρτήσει το ίδιο κείμενο, με το οποίο εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους προς την υπουργό και επισημαίνουν πως «αντί να δείξει το ίδιο θάρρος που δείξανε και τα θύματα επέλεξε μια διαφορετική στάση με σκοπό την όσο το δυνατό λιγότερη έκθεση του κ. Λιγνάδη και των ανθρώπων που τον επέλεξαν». Παράλληλα, υπογραμμίζουν πως η Λίνα Μενδώνη «είναι η πλέον ακατάλληλη για το χώρο του θεάτρου, καθώς δεν αντιλαμβάνεται τις ανάγκες και τους στόχους των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στο χώρο του πολιτισμού».