Ο ΖΑΝ ΠΟΛ ΜΠΕΛΜΟΝΤΟ ΕΦΥΓΕ ΣΗΜΕΡΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

6/9/21

ΠΑΡΙΣΙ  (Reuters)-Ο Ζαν-Πολ Μπελμοντό, αδιαμφισβήτητος σταρ του γαλλικού κινηματογράφου Νέου Κύματος μετά την πρωτοποριακή εμφάνισή  του στο «Χωρίς ανάσα» του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, το 1959, πέθανε, όπως μετέδωσε σήμερα το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP. Ήταν 88 χρονών.

Ένας χαρισματικός ηθοποιός που συχνά ερμήνευε τα δικά του τολμηρά ακροβατικά, ο Μπελμοντό άλλαξε τη δεκαετία του 1960 με ταινίες του mainstream και έγινε ένας από τους κορυφαίους ήρωες της κωμωδίας και της δράσης στη Γαλλία. Η απόφασή του να ακολουθήσει καριέρα στον εμπορικό κινηματογράφο και να αποφύγει το χώρο της τέχνης οδήγησε σε κριτική ότι είχε χάσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του – κάτι που πάντα αρνιόταν.

«Όταν ένας ηθοποιός είναι επιτυχημένος, οι άνθρωποι του γυρίζουν την πλάτη και λένε ότι έχει πάρει την εύκολη διέξοδο, ότι δεν θέλει να κάνει προσπάθεια ή να διακινδυνεύσει», είπε κάποτε ο Μπελμοντό. “Αλλά αν ήταν τόσο εύκολο να γεμίσει τους κινηματογράφους, τότε ο κινηματογραφικός κόσμος θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό, τι είναι. Δεν νομίζω ότι θα είχα μείνει στο προσκήνιο τόσο καιρό αν έκανα παλιά σκουπίδια. Οι άνθρωποι δεν είναι τόσο ηλίθιοι».