Ο ΤΖΟΣΟΥΑ ΜΠΕΛ ΜΕ ΜΠΡΑΜΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

O Τζόσουα Μπελ (#), ο διάσημος βιολονίστας, επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μία και μοναδική συναυλία στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, όπου θα ερμηνεύσει το αριστουργηματικό Κοντσέρτο για βιολί σε ρε ελάσσονα του Γιοχάννες Μπραμς. Τον συνοδεύει η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φραγκφούρτης, ένα δυναμικά εξελισσόμενο σύνολο υψηλών επιδόσεων που έχει κατακτήσει τα ευρωπαϊκά συμφωνικά κέντρα χάρη στα καινοτόμα προγράμματά του, το ευρύ στιλιστικό του φάσμα και το ποικίλο ρεπερτόριό του. Στο πόντιουμ, ο ανερχόμενος κολομβιανός μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας, Αντρές Ορόσκο–Εστράδα, ο οποίος θα τη διευθύνει επίσης στη Σουίτα από τον Ιππότη με το ρόδο και στο συμφωνικό ποίημα Δον Χουάν του Ρίχαρντ Στράους


# Τζόσουα Μπελ. Ήταν ο «πλανόδιος» βιολονίστας που συμμετείχε στο πείραμα της εφημερίδας Washington Post στον σταθμό του μετρό της Ουάσινγκτον το 2007, στο πλαίσιο ειδικού ρεπορτάζ, που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ, για την αποδοχή των καλλιτεχνών από το κοινωνικό περιβάλλον. Τον αναγνώρισαν μόνον επτά από τους 1.000  περίπου περαστικούς, παρόλο που ήταν ήδη διάσημος και είχε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό με εκατοντάδες συναυλίες και ρεσιτάλ σε όλο τον κόσμο, καθώς και πάμπολλες διακρίσεις. Ανάμεσά τους, ένα Γκράμμυ (1993) για την ηχογράφηση του κοντσέρτου για βιολί του σύγχρονου συνθέτη Nίκολας Μω! Mέχρι σήμερα, ο μεγάλος σταρ του βιολιού υπήρξε συνολικά έξι φορές υποψήφιος για το ίδιο βραβείο, έχει σαρώσει τις διεθνείς διακρίσεις (μεταξύ άλλων, «Σολίστ της χρονιάς 2010» από το περιοδικό Musical America, «Young Global Leader 2007» από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, Avery Fisher Prize 2007), ενώ η δισκογραφική του πορεία μετρά πάνω από 40 ηχογραφήσεις!

Η εμφάνιση του Τζόσουα Μπελ και της Ορχήστρας της Ραδιοφωνίας της Φραγκφούρτης στο Μέγαρο πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Alpha Bank.

 

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

21 Μαρτίου, ώρα 8:30

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

και σε όλα τα καταστήματα Public