Ο ΡΑΠΕΡ 12ος ΠΙΘΗΚΟΣ ΚΑΝΕΙ “ΣΤΑΣΗ” στο MOMus

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Για πρώτη φορά, ένα μουσείο προσκαλεί έναν από τους διασημότερους ράπερ της χώρας σε ένα διαφορετικό μουσικό workshop για εφήβους! Ο 12ος Πίθηκος*, γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1984, θα βρεθεί στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020, 12:00-14:00 και θα αποκαλύψει στους εφήβους από πού αντλεί την έμπνευσή του και πώς τη μετατρέπει σε ρίμες.

Πηγή της ραπ αποτελεί η καθημερινή ζωή. Οι στίχοι της μιλούν για μικρές καθημερινές ιστορίες, εκφράζουν βιώματα και συναισθήματα ανθρώπων που βρίσκονται στο περιθώριο ή που το συναντούν συχνά. Με αφορμή έργα της κεντρικής έκθεσης της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης με γενικό τίτλο «ΣΤΑΣΗ», ο 12ος Πίθηκος θα βοηθήσει τους εφήβους που θα συμμετάσχουν στο workshop να δημιουργήσουν το δικό τους ραπ τραγούδι, που θα εκφράζει τη στάση τους απέναντι στην κοινωνία και στον κόσμο.

Το workshop πραγματοποιείται δωρεάν και απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 14 έως 17 ετών. Αριθμός συμμετεχόντων: 20. Δηλώσεις συμμετοχής έως και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κάθε γονιός μπορεί να δηλώσει έως δύο συμμετέχοντες.

MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης / Αποθήκη Α’, 1ος όροφος, λιμάνι Θεσσαλονίκης http://www.thmphoto.gr/

Πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής:  τηλ.: 2310.566716 / reception.photography@momus.gr

*Το όνομα του ράπερ εμπνέεται από την ταινία επιστημονικής φαντασίας “Οι 12 πίθηκοι” (1995)