Ο ΠΑΤΕΡΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Δεν πρόκειται για διασκευή του έργου του 1887 αλλά «μάλλον για την «οικειοποίηση» (appropriation) εκ μέρους του συγγραφέα και σκηνοθέτη ενός θέματος που διατρέχει το έργο του 1887 προς ανάδειξη του πυθμένα της ελληνικής ζωής». Με τον «Πατέρα » ο σκηνοθέτης Β. Μπισμπίκης που ανεβάζει στη σκηνή του θεάτρου Αποθήκη μας μεταφέρει στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2019, κάπου στην Αθήνα, πίσω από τις ερμητικά κλειστές πόρτες ενός μεσοαστικού σπιτιού, όπου δύο σύζυγοι θα συγκρουστούν μεταξύ τους μέχρι τελικής πτώσεως, με λάφυρο την κυριαρχία πάνω στο παιδί τους.

Με όρους ακραίου ρεαλισμού η παράσταση επιχειρεί να καταδείξει, με τις απαραίτητες δόσεις μαύρου χιούμορ, τις παθογένειες της ελληνικής κοινωνίας, απογυμνωμένες από τα φτιασίδια κάθε πιθανού καθωσπρεπισμού.

Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Μαρίνα Ασλάνογλου, Τάσος Ιορδανίδης, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Γιάννα Σταυράκη, Νικολέττα Χαρατζόγλου.

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία: Βασίλης Μπισμπίκης/ Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καραθάνου

Θέατρο Αποθήκη / Σαρρή 40/ Ψυρρή / Τηλέφωνο: 210 3253153 / Εισιτήρια: Κανονικό: 17€ Μειωμένο: 15€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ)