Ο ΝΕΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΟ ΤΑΛΙΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Έτσι φτιάχνεται η ανάπτυξη.  870 χιλιόμετρα ηλεκτρικού σιδηροδρομικού δικτύου προβλέπει ο σχεδιασμός της Rail Baltic   που θα ενώνει την πρωτεύουσα της Εσθονίας Ταλίν (Tallinn) με τη Ρίγα (Riga), το Βίλνιους (Vilnius) και, μέσω της Πολωνίας, θα συνδέεται με το δίκτυο των ευρωπαϊκών γραμμών υψηλής ταχύτητας. Παράλληλα, με την ανακατασκευή του παλαιού λιμανιού που προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2030, το Ταλίν ενισχύει τη θέση του ως πύλης προς τη Βαλτική.

Το διεθνή διαγωνισμό για το νέο τερματικό σταθμό στο Ταλίν κέρδισε το φουτουριστικό σχέδιο της εταιρίας  Zaha Hadid Architects (όπως και για το παλαιό λιμάνι) σε συνεργασία με την τοπική εταιρία Esplan. Ο τερματικός σταθμός Ülemiste θα λειτουργεί ως κόμβος μεταφοράς και ως δημόσια γέφυρα. Το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο,  χρησιμοποιώντας τις χαρακτηριστικές του φόρμες και τις μινιμαλιστικές γραμμές του,  δημιούργησε ένα χώρο τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά εντυπωσιακό. Το Ülemiste θα λειτουργεί ως σημείο εκκίνησης για την Rail Baltic, αλλά θα είναι και σταθμός για λεωφορεία, τραμ και άλλες σιδηροδρομικές γραμμές. Η φουτουριστική εμφάνιση του κτιρίου αντικατοπτρίζει οπτικά το  νέο ηλεκτρικό σιδηρόδρομο της Rail Baltic, καθιστώντας αυτό το τμήμα της ηπείρου πιο προσιτό.

Χάρη στη δημόσια γέφυρα, την εγγύτητά του με το αεροδρόμιο του Ταλίν  και τη φύση των μεταφορών που φιλοξενεί, το Ülemiste θα αποτελεί στρατηγικό κόμβο όπου οι τοπικοί μετακινούμενοι και οι διεθνείς ταξιδιώτες θα συναντιούνται. Προκειμένου να μη διακοπεί η χρήση των υπαρχόντων λειτουργιών του σταθμού το τερματικό θα κατασκευασθεί με δομικά στοιχεία που θα συναρμολογούνται. Αυτό θα επιτρέψει στη σιδηροδρομική γραμμή να συνεχίσει τις λειτουργίες καθώς εκτυλίσσεται η κατασκευή.

Ολόκληρος ο σχεδιασμός λαμβάνει υπόψη τις διαδρομές των επιβατών και των επισκεπτών σε όλο το κτίριο. Με τη βελτιστοποίηση της αρχιτεκτονικής, οι επισκέπτες θα μπορούν να πλοηγηθούν καλύτερα στο τερματικό, και οι διαφορετικοί τύποι μεταφορών που βρίσκονται στο εσωτερικό του θα ενσωματωθούν εύκολα. Και, φυσικά, η ZHA τα έχει κάνει όλα με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Το Ülemiste σχεδιάστηκε με βάση τα κριτήρια αναφοράς BREEAM και τη βιωσιμότητά του σαν οικονομική μονάδα..

Αυτή δεν είναι η πρώτη φόρα που η εταιρία ZHA αναλαμβάνει έργο στην Εσθονία. Το 2017, η εταιρία  κέρδισε το διαγωνισμό για το Port of Tallinn Masterplan 2030. Αυτή η ανακατασκευή του παλιού λιμανιού (Old Habor) είναι μόνο ένας από τους τρόπους με τους οποίους η πόλη διατηρεί την ταχύτατη ανάπτυξή της. Με την προσθήκη του τερματικού Ülemiste, το Ταλίν ενισχύει τη θέση του ως πύλης προς τη Βαλτική.

Σ.Σ. Κάθε ομοιότητα με το Σταθμό Λαρίσης είναι στη σφαίρα της φαντασίας σας. Προς ενημέρωσή σας, η Ελλάδα ΔΕΝ  διαθέτει επιβατική σιδηροδρομική  σύνδεση με την Ευρώπη. Το ηλεκτρικό τρένο σταματά στη Θεσσαλονίκη. Η σύνδεση με την Ανατολή, η διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη διαρκεί ΟΚΤΩ ώρες. Και τίθεται το ερώτημα αν πράγματι ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ.