Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΑΤΕΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

9/6/21

Η νέα παράσταση των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλλα Καραζήση

Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον

Γυναίκες προετοιμάζονται για την επανάσταση

κι εγώ, κάτι θα σκέφτομαι

θα προβάλλεται στην GNO TV για περιορισμένο χρονικό διάστημα, από τις 18 Ιουνίου έως και τις 18 Ιουλίου 2021. Την παραγωγή ανέθεσε η Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στους σκηνοθέτες / ερμηνευτές Μιχαήλ Μαρμαρινό και Ακύλλα Καραζήση και στον συνθέτη Αντώνη Ανισέγκο, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Η παράσταση επιδιώκει να προσεγγίσει την Ελληνική Επανάσταση ως ένα πολυσχιδές πεδίο διαρκούς κριτικής και αυτοκριτικής και να προτείνει μια σκηνική ανάγνωση που διαπραγματεύεται το θέμα με παιγνιώδη, ποιητικό αλλά και ιστορικά τεκμηριωμένο τρόπο.

Οι Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ακύλλας Καραζήσης καταθέτουν μαρτυρίες για πρόσωπα, συμβάντα, τόπους και χρόνους μακρινούς και συνθέτουν επί σκηνής σε μια παράσταση βασισμένη σε σκέψεις και ιδέες, αφηγήσεις και τραγούδια,  ποίηση, χορό και ζωγραφική, πρόσωπα και σώματα, φως και ήχο – από όσα εκφέρονται και όσα δείχνονται. Πρόκειται για  μια θεατρική δημιουργία με πολύ πλούσιο υλικό, γραμμένο σε κάθε είδους διάλεκτο ή και γλώσσα, που μοιάζει να αποτελεί την άμεση, συγχρονική αντίδραση στα ιστορικά συμβάντα.

Τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Αντώνης Ανισέγκος, ο οποίος στο μεγαλύτερο μέρος της παράστασης δοκίμαζε συνεχώς καινούριες ιδέες στο πιάνο και τα ηλεκτρονικά όργανα, καλούμενος να «αντι-δράσει» αυτοσχεδιαστικά στα επί σκηνής γενόμενα.

Η παραγωγή και η δημιουργία της GNO TV υλοποιούνται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

 

Σκηνοθεσία: Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ακύλλας Καραζήσης Δραματουργία: Ακύλλας Καραζήσης, Μιχαήλ Μαρμαρινός

Μουσική: Αντώνης Ανισέγκος Σκηνικό: Κέννυ ΜακΛέλλαν Κοστούμια: Κάτριν Κρούμπαϊν Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέκος Αναστασίου

Ερμηνεύουν: Λάμπρος Γραμματικός, Ακύλλας Καραζήσης, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Έκτορας Λυγίζος, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μάριος Σαραντίδης, Μαρία Σκουλά Guest: Μιχαήλ Μαρμαρινός Συμμετέχει η Μαίρη Καραζήση