Ο ΕΜ ΝΑΙΤ ΣΙΑΜΑΛΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΜΠΕΡΛΙΝΑΛΕ 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

21 /10/21

Ο διάσημος ινδο – αμερικανός σκηνοθέτης Εμ Νάιτ Σιάμαλαν θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στο 72ο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου που θα γίνει στο διάστημα 10 – 20 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Σιάμαλαν είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και παραγωγός που έχει υπογράψει πασίγνωστες ταινίες, όπως η «Έκτη αίσθηση» (1999) και ο «Διχασμένος» (2016). «Στους κόλπους της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας  ο Σιάμαλαν είναι μια μοναδική μορφή, έχοντας παραμείνει πιστός στο όραμά του. Αυτή η ειλικρίνεια και η προσήλωση απέναντι στα ιδεώδη είναι αυτό ακριβώς που επιζητούμε για την επιλογή των ταινιών μας»  – δήλωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Μπερλινάλε, Κάρλο Κατριάν μετά την αποδοχή της πρόσκλησης για τη θέση του προέδρου της κριτικής επιτροπής στη Μπερλινάλε.

«Πάντα ένιωθα σαν ανεξάρτητος σκηνοθέτης στο σύστημα του Χόλιγουντ. Είναι ακριβώς αυτά τα πράγματα μέσα μας που είναι διαφορετικά και ανορθόδοξα που καθορίζουν τη φωνή μας. Προσπάθησα να διατηρήσω αυτά τα πράγματα στον εαυτό μου και να συμπαρασταθώ τους άλλους στην προσπάθειά τους να προστατέψουν αυτές τις πτυχές στην τέχνη τους και στον εαυτό τους. Το να μου ζητήσουν να γίνω μέλος της Μπερλινάλε είναι πολύ σημαντικό για μένα. Αντιπροσωπεύει την υψηλότερη τιμή για έναν σκηνοθέτη. Το να μπορώ να υποστηρίξω και να γιορτάσω τα καλύτερα ταλέντα του κόσμου στην αφήγηση είναι ένα δώρο που δέχτηκα με χαρά», δήλωσε ο Σιάμαλαν.