ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΟ, DIVA, ΚΟΚΟ ΣΑΝΕΛ κά, ΣΤΟ V&A ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart, 19/7/22

Το διάσημο λονδρέζικο μουσείο Victoria and Albert (V&A)ανακοίνωσε χτες το πρόγραμμά του για το 2022-23 με πρώτη τη μεγάλη έκθεση έργων του αναγεννησιακού γλύπτη Ντονατέλλο. Η συγκεκριμένη έκθεση έχει, ήδη, κάνει την εμφάνισή της, φέτος το Μάρτιο στη Φλωρεντία, στο Palazzo Strozzi και είναι γνωστό ότι μέρος της πρόκειται να παρουσιαστεί στην ερχόμενη περίοδο στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Το V&A θα παρουσιάσει επίσης ένα αφιέρωμα στη δύναμη και τη δημιουργικότητα της DIVA της όπερας και μία μεγάλη έκθεση για την Κοκκό Σανέλ: «Το Gabrielle Chanel: Fashion Manifest» θα είναι η πρώτη έκθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο αφιερωμένη στο έργο της γαλλίδας δημιουργού υψηλής ραπτικής, Gabrielle ‘Coco’ Chanel, ενώ μια νέα έκθεση με τίτλο «Re:Imagining Musicals», που θα ανοίξει στα τέλη του 2022, θα παρουσιάσει αντικείμενα από την εκτεταμένη θεατρική συλλογή παραστάσεων του μουσείου που δεν έχει εκτεθεί έως τώρα.

Nέες εκθέσεις ανακοινώθηκαν για V&A Dundee στη Σκωτία (Tartan, μια ριζική νέα ματιά σε ένα από τα πιο γνωστά υφάσματα στον κόσμο και Plastic: Remaking Our World, μια νέα προσέγγιση στις προκλήσεις αυτού του εκπληκτικού υλικού).

Το 2023 το V&A θα συνεχίσει το φιλόδοξο πρόγραμμα ανάπτυξης του Young V&A ανοίγοντας τις πόρτες του ως νέο εθνικό μουσείο και μουσείο δυναμικής δημιουργικότητας για παιδιά και νέους, το καλοκαίρι του 2023. Το μουσείο σχεδιάζει να συμμετέχει σε όλα τα σχολεία του Tower Hamlets και να συνεργαστεί με μια σειρά δημιουργικών οργανισμών στο ανατολικό Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέλος, το V&A East θα προχωρήσει στο διορισμό νέου επιμελητή για να υποστηρίξει την πρόσβαση και να αντιμετωπίσει τις φυλετικές ανισότητες στις τέχνες σε συνεργασία με τη Frieze, την Deutsche Bank και την καλλιτέχνιδα Yinka Shonibare. Προβλέπεται να αρχίσει ένα μεγάλο πρόγραμμα προβολής των σχολείων με επικεφαλής τον Διευθυντή Gus Casely-Hayford. Το V&A East θα ολοκληρώσει, επίσης, το κτίριο V&A East Storehouse, στο οποίο θα μεταφερθούν 260.000 αντικείμενα, 1.000 αρχεία και 350.000 βιβλία βιβλιοθήκης – μία μετακόμιση συλλογής που θεωρείται η μεγαλύτερη όλων των εποχών του V&A.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

ΝΕΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΝΤΟΝΑΤΕΛΛΟ, 40 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ