ΝΙΚΑΙΑ-ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗΣ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Στις σελίδες του Λευκώματος ξετυλίγεται η ιστορία της πόλης από την αρχαιότητα έως σήμερα. Η Νίκαια γεννήθηκε μέσα από την Προσφυγιά, μεγάλωσε στην Αντίσταση με διωγμούς, βασανιστήρια και εκτελέσεις. Η ιστορία του Ρέντη είναι συνυφασμένη με το νερό και τον Κηφισό ποταμό. Οι άνθρωποί του από τα πρώτα χρόνια της πόλης ήταν δεμένοι με τις καλλιέργειες και αγωνίστηκαν για την επιβίωση χωρίς να εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Η επιστημονική ομάδα , υπεύθυνη της έκδοσης, ξεσκόνισε ιστορικά αρχεία και ανέτρεξε  σε πηγές προκειμένου να αποδώσει όσο πιο εμπεριστατωμένα γίνεται την ιστορία αυτών των πόλεων.

Το Λεύκωμα παρουσιάζεται απόψε, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 1ος όροφος).

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης και για το Λεύκωμα θα μιλήσουν οι: Λούκας Δημήτρης, Ιστορικός Ερευνητής- Συγγραφέας, Διευθυντής εκδόσεων, Γάλλος Θανάσης , Διδάκτωρ Ευρωπαϊκής Ιστορίας- Ιστορικός στα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ), Παπαθανασοπούλου Κυριακή, Υπ. Διδάκτωρ Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

 

Το ιστορικό λεύκωμα διατίθεται από το δημαρχείο της Νίκαιας (Π. Τσαλδάρη 10, 4ος όροφος, Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων) και στο Δημαρχείο του Ρέντη (Μπιχάκη 8, 2ος όροφος) στην τιμή των 10 ευρώ.