ΝΕΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ BANKSY/ ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΚΑΙ Η ΝΟΣΟΚΟΜΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ένα νέο έργο τέχνης του Banksy  αναρτήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον. Είναι η μονόχρωμη ζωγραφιά, διαστάσεων ενός τετραγωνικού μέτρου η οποία τοποθετήθηκε, σε συνεργασία με τους διευθυντές του νοσοκομείου, σε ένα φουαγιέ κοντά στο τμήμα έκτακτης ανάγκης.

Παρουσιάζει ένα νεαρό αγόρι ντυμένο με σαλοπέτα και ένα μπλουζάκι, γονατιστό δίπλα σ’ ένα καλάθι απορριμμάτων ντυμένο με σαλοπέτα και ένα μπλουζάκι. Στο χέρι του αντί για τις φιγούρες του Spiderman και του Batman κρατά το νέο αγαπημένο ήρωα δράσης – μια νοσοκόμα του NHS. Το χέρι της νοσοκόμας απλώνεται και δείχνει προς τα εμπρός με τον τρόπο του Superman σε αποστολή. Φορά μάσκα προσώπου, κάπα νοσοκόμου και ποδιά με το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού (το μόνο στοιχείο χρώματος στην εικόνα).

Ο καλλιτέχνης άφησε ένα σημείωμα για τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο, το οποίο έγραφε: “Ευχαριστώ για όλα όσα κάνεις. Ελπίζω ότι αυτό θα φωτίσει λίγο το μέρος, ακόμα κι αν το μόνο μαύρο και άσπρο”.

Ο πίνακας θα παραμείνει στο Γενικό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον μέχρι το φθινόπωρο, όταν θα δημοπρατηθεί για να συγκεντρώσει χρήματα για το NHS.

Πηγή: BBC