Νέες κυκλοφορίες ΝΥΧΘΗΜΕΡΟΝ/ΠΟΙΗΜΑΤΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Η Μαριγώ Αλεξοπούλου εμφανίστηκε στα Γράμματα από το 2000. Αυτή είναι η έβδομη ποιητική της συλλογή που έφτασε στα χέρια μας λίγο πριν από τη χαραυγή του επετειακού έτους 2021 κάπου κοντά στις αετοράχες γύρω από το ιστορικό Βαλτέτσι. Ήπιος λόγος, ένας εσωτερικός μονόλογος, άλλοτε χαμηλών τόνων, μνήμης, στιγμών, καταστάσεων και συναισθημάτων κι άλλοτε ευθύς και εύστοχος στην παρατήρηση της επώδυνης εποχής που βιώνουμε.

Με πλέξιγκλας ανάμεσα/ακούς τις σκέψεις μου./Χωρίς πλέξιγκλας /κρατάμε αποστάσεις,/στερεώνουμε ένα χαμόγελο/μέσα απ’ τις μάσκες./Τώρα τα γυμνά χέρια/κρατάνε άδειες αγκαλιές./Τώρα τα αναμμένα φώτα /ζεσταίνουν κάποιες καρδιές/γιατί τα πουλιά/ άργησαν να επιστρέψουν/τούτο το καλοκαίρι/τα σύνορα υψώθηκαν/παντού.

Η ποιήτρια εργάζεται ως φιλόλογος στη Σχολή Μωραϊτη. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Τμήματος Κλασικων Σπουδών του πανεπιστημίου της Γλασκώβης.Ποιήματά της εχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί στα λογοτεχνικά περιοδικά Δέκατα, Η λέξη, Ποίηση, Ποιητική, στην εφημερίδα Αυγή και στις ηλεκτρονικές λογοτεχνικές επιθεωρήσεις Poema, Poeticanet και diastixo.gr