ΝΕΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΖΗΜΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Σε πρόσφατη δήλωσή του (19 Μαΐου), το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη ανακοίνωσε ότι αναβάλει την ημερομηνία ανοίγματος από την 1η Ιουλίου έως τουλάχιστον τα μέσα Αυγούστου, αν όχι «λίγες εβδομάδες αργότερα».

Σύμφωνα με τη δήλωση, η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο του σχεδίου της Πολιτείας της Νέας Υόρκης για το σταδιακό άνοιγμα της πόλης. Ωστόσο,η επαναλειτουργία του προβλέπει, μειωμένο ωράριο κα λιγότερες ημέρες επίσκεψης του κοινού. Επιπλέον, το μουσείο έχει ακυρώσει το Gala για τον εορτασμό των 150 χρόνων καθώς και όλες τις εκδρομές, συζητήσεις, συναυλίες και εκδηλώσεις έως το 2020.

Το Met ήταν το πρώτο μεγάλο  θεσμικό όργανο της Νέας Υόρκης που έκλεισε τις πόρτες του το Μάρτιο, οδηγώντας σε βροχή διακοπής λειτουργίας μουσείων στη Νέα Υόρκη και σε ολόκληρη τη χώρα. Λίγο αργότερα το μουσείο έστειλε επιστολή στους επικεφαλής του τμήματος προβλέποντας απώλειες 100 εκατομμυρίων δολαρίων και αναφέροντας ότι θα παραμείνει κλειστό μέχρι τον Ιούλιο. Τον Απρίλιο, απέλυσε 81 υπαλλήλους στις υπηρεσίες επισκεπτών και στα καταστήματα λιανικής και ενημέρωσε το εκτιμώμενο έλλειμμα στα 150 εκατομμύρια δολάρια.

«Το Met έχει αντέξει πολλά στα 150 χρόνια του και σήμερα συνεχίζει ως φάρος ελπίδας για το μέλλον», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Προέδρου του Μητροπολιτικού Μουσείου Daniel H. Weiss. «Αυτό το μουσείο είναι επίσης μια υπενθύμιση της δύναμης του ανθρώπινου πνεύματος και της δύναμης της τέχνης να προσφέρει έμπνευση κι ενώ  υπομένουμε αυτές τις δύσκολες και αβέβαιες στιγμές, ενθαρρύνουμε κι ανυπομονούμε για την ημέρα που θα μπορέσουμε για άλλη μια φορά να καλωσορίσουμε όλους για να απολαύσουμε τη συλλογή και τις εκθέσεις του Met. ”