“ΝΑΙ” ΣΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΤΙΟΡ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart / 26/5/21

Το μεγάλο ΝΑΙ –ομόφωνα- είπε, τα ξημερώματα της Τετάρτης, στον γαλλικό οίκο μόδας  Ντιόρ, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ανοίγοντας έτσι τις πύλες για τη φωτογράφιση και την κινηματογράφιση που ζητούσε να κάνει σε αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας εν όψη της παρουσίασης της θερινής συλλογής του «Cruise 2022».

Σύμφωνα με τον οίκο Dior η συλλογή αυτή είναι εμπνευσμένη από την Ελλάδα, διακρίνεται για τα  παραδοσιακά ελληνικά μοτίβα και είναι  αφιερωμένη στην επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας, γενικότερα. Επιπλέον, λένε οι εισηγητές της πρότασης, (β. ΥΠΠΟΑ) με τον τρόπο αυτό θα δοθεί η ευκαιρία στον Οίκο Ντιόρ να αναβιώσει τη θρυλική φωτογράφηση του 1951 στην Ακρόπολη.

Η φωτογράφιση θα γίνει στους χώρους που ζητήθηκαν: η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Νεμέα, η Αρχαία Αγορά και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Άλλο ένα αίτημα του οίκου Ντιόρ είναι η παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου σταδίου της Αθήνας για την οργάνωση της επίδειξης μόδας της νέας συλλογής του «Cruise 2022» η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου. Αυτό το αίτημα έχει υποβληθεί στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, που θα συνεδριάσει αύριο, Πέμπτη.