ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΥ ΜΠΕΛΓΚΕΛ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Επαναλαμβάνεται από τις 6 έως 17 Νοεμβρίου 2019 και για περιορισμένο  αριθμό παραστάσεων στη σκηνή Κατινα Παξινού στο REX το δραματοποιημένο έργο του  Εντουάρ Λουί: Να τελειώνουμε με τον Εντύ Μπελγκέλ.

Ο 26χρονος συγγραφέας, μαχητικός υπέρμαχος της εργατικής τάξης, προκαλεί το κατεστημένο με την αιχμηρή και  πολιτική γραφή του και αναμετριέται με ένα περιβάλλον που  ο ίδιος έχει βιώσει και χαρακτηρίζεται από κοινωνικές ανισότητες, ομοφοβία, ξενοφοβία, βια και ρατσισμό.

Ο Εντύ είναι ομοφυλόφιλος. Ο Εντύ μεγαλώνει σε έναν κόσμο που του επιτίθεται ευθέως. Μέσα από την κουλτούρα της τοξικής αρρενωπότητας, της βίας και της οργής, οι άνθρωποι, περισσότερο θύματα παρά θύτες αυτής της ιδεολογίας, παρατάνε το σχολείο, βρίζουν τους αράπηδες, τις γυναίκες και τις «αδερφές», καταναλώνουν ασταμάτητα αλκοόλ και τηλεόραση. Ο Εντύ προσπαθεί να προσαρμοστεί, αλλά κάθε φορά αποτυγχάνει. Η μόνη λύση είναι η φυγή, ο Εντύ πρέπει να φύγει.

Η μετάφραση είναι του Μιχάλη Αρβανίτη και η σκηνοθεσία του Ηλία Αδάμ. Παίζουν οι ηθοποιοί: Τζέο Πακίτσας και Σοφία Πριόβολου. Το έργο είναι ακατάλληλο για ανήλικους θεατές.

Εθνικό Θέατρο – Θέατρο Rex  Σκηνή «Κατίνα Παξινού» – Πανεπιστημίου 48,

τηλ. 210-3305074, 210-7234567 (μέσω πιστωτικής κάρτας), στο www.ticketservices.gr και στο  tickets.public.gr

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 21:00

Κυριακή 20:00

Γενική είσοδος:  13€,  10€ νεανικό φοιτητικό και 5€ για ανέργους