ΜΠΡΕΧΤ/ΒΑΪΛ και ΕΠΤΑ ΘΑΝΑΣΙΜΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Το Tanztheater Wuppertal Pina Bausch επαναφέρει στη σκηνή τις βραδιές  Μπρεχτ / Βάιλ της Πίνα Μπάους με τίτλο “Οι επτά θανάσιμες αμαρτίες” τον Μάρτιο 2020. Στις παραστάσεις εμφανίζονται ως guest star και τραγουδούν οι: Ούτε Λέμπε, Μέρετ Μπέκερ, Μελίσα Μάντντεν Γκρέι, Γιόνανα Βοκάλεκ, Έρικα Σκρότσκι και Στέφεν Λάουε.

Στο Βούπερταλ, οι βραδιές Μπρέχτ / Βάϊλ γίνονται με τη συνεργασία της Συμφωνικής Ορχήστρας , τραγουδιστές της Όπερας του Βούπερταλ και τους φιλοξενούμενους αστέρες. Διευθυντής ορχήστρας είναι ο Jan Michael Horstmann. Η παραγωγή Μπρεχ/ Βάιλ προσκλήθηκε επίσης από το Théâtre de la Ville για να παρουσιαστεί στο Théâtre du Châtelet, που επαναλειτουργεί,συνοδευόμενο από το Ensemble Intercontemporain.

Η παράσταση αναπτύσσεται σε δύο μέρη και συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων έργων της Πίνα Μπάους. Περιλαμβάνει το μπαλέτο “Οι Επτά θανατηφόρες αμαρτίες” σε λιμπρέτο του Μπ. Μπρεχτ, το οποίο ανέβηκε για πρώτη φορά στο Théâtre des Champs-Elysées το 1933 σε χορογραφία του Ζωρζ Μπαλανσίν. Το δεύτερο μέρος είναι το μουσικό κολάζ της Πίνα Μπάους, υπό τον τίτλο «Μην φοβάστε», που περιλαμβάνει σειρά τραγουδιών από τα θεατρικά έργα του Μπρεχτ  Άνοδος και Πτώση της πόλης Μαχαγκόνι, το Happy End, την Όπερα της πεντάρας και το Ρέκβιεμ του Βερολίνου.

Η χορογράφος, συνδυάζοντας τραγούδι κι χορό, αγνόησε τα όρια μεταξύ των μορφών της τέχνης και επέτρεψε στους χορευτές από το συγκρότημά της να παίξουν ως ηθοποιούς και τραγουδιστές. Το αποτέλεσμα είναι ένα μπρεχτικό μείγμα, ένα κοινωνικό σχόλιο που κυμαίνεται ανάμεσα στην άβυσσο της ανθρώπινης απόγνωσης αφενός και στην ανερχόμενη αισιοδοξία από την άλλη, σε αντίθεση με την απέραντη χαρά του χορού, υποστηριζόμενο από αναμνήσεις από ποικίλες παραστάσεις και καμπαρέ.

 

7/8/10/13/14/15 Μαρτίου 2020

περισσότερα για τις παραστάσεις εκτός Βούπερταλ http://www.pina-bausch.de/en/works/complete-works/show/die-sieben-todsuenden/