ΜΟΥΣΕΙΟ NFT ΣΧΕΔΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart   31/5/21

NEA YORKH – Τα σχέδια για τη δημιουργία του μεγαλύτερου στον κόσμο μουσείου αφιερωμένου στα ΝFT, τα διακριτικά ιδιοκτησίας πού έχουν εκτοξευτεί στα ύψη τους τελευταίους μήνες, ανακοίνωσε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο Bloomberg Markets: the Close, τις 24 Μαΐου, ο συνιδρυτής του Guggenheim Partners, Tοντ Μόρλεϋ. Το νέο αξιοθέατο θα βρίσκεται σε έναν ουρανοξύστη ύψους 1.428 ποδιών που βρίσκεται στην οδό 111 West 57th Street, μόλις τέσσερα τετράγωνα από το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης (ΜΟΜΑ).

Το κτίριο των 84 ορόφων, που θεωρείται ως ο «πιο αδύνατος πύργος» του κόσμου, βρίσκεται σε ημιτελή κατάσταση εδώ και χρόνια από την JDS Development Group. Σχεδιασμένο από την εταιρεία SHoP Architects, πρόκειται στην τελική του μορφή να επενδυθεί με τερακότα, γυαλί και χάλκινα διακοσμητικά εμπνευσμένα από την αρτ ντεκό.

Λόγω του ύψους του, το κτίριο θεωρείται κατάλληλο να φιλοξενήσει την κορυφαία τεχνολογική τάση της εποχής και να χρησιμεύσει ως κεραία για τη διευκόλυνση της αποκεντρωμένης επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων δικτύων blockchaim. “Αυτό το κτίριο – είπε ο Μόρλεϋ στη συνεντευξή του στο Bloomberg TV – θα είναι σε θέση να συνδέει όλους στη Νέα Υόρκη με το ασύρματο εμπόριο,την κρυπτογράφιση και την ασύρματη επικοινωνία”.

Ως προς το ερώτημα “ποιά σκοπιμότητα μπορεί να εξυπηρετεί ένα μουσείο με ψηφιακά εκθέματα” ο Μόρλεϋ επικαλέστηκε το παράδειγμα του μουσείου Guggenheim το οποίο συνέβαλε στην ανάπτυξη της αγοράς ακινήτων στην περιοχή χρησιμοποιώντας τον πολιτισμό για τις επενδύσεις σε ακίνητα και για τη σύγκλιση των ανθρώπων.”Αλλά ενδιαφερόμαστε, επίσης, πολύ για την παγκόσμια υποδομή – υποδομή που βασίζεται στην τεχνολογία. Έτσι, μας δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να επιτρέψουμε επενδύσεις σε αυτές τις περιοχές αλλά και να προσελκύσουμε τον πολιτισμό αυτών των περιοχών. Γι ‘αυτό γίνεται παγκόσμιος πρεσβευτής, ψηφιακός πρεσβευτής, αν θέλετε – γιατί, λοιπόν, να μην βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία στο ψηλότερο κτίριο της Νέας Υόρκης; ”

 

 

Video