MODERN PANIC ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ TEMLE ΑΠΟ ΤΟΥΣ DEAF RADIO

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Σαν κάτι ν΄αρχίζει να αχνoφαίνεται στην εγχώρια ρκσκηνή και υπαιτιοι είναι το alternative heavy rock   κουαρτέτο  Deaf Radio που δίνει το στίγμα της  μπαντας με προοπτική στο χώρο του είδους και εκτός των συνόρων μας. Το δεύτερο άλμπουμ Modern Panic που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο παρουσιάζεται σε συναυλιακή μορφή, αύριο 13/12 στην Αθήνα, στο Temple, ενώ  για τη Θεσσαλονίκη η παρουσίαση έχε προγραμματιστεί για τις 15 Φεβρουαρίου 2020. Ήδη, εξαντλήθηκαν οι συλλεκτικές κόπιες των βινυλίων και στο διαδίκτυο το αλμπουμ ξεπέρασε τα 300.000 plays  σε You Tube  και Spotufy.

Η νέα δουλειά των Deaf Radio αντικατοπτρίζει την μετάβασή του συγκροτήματος στην μουσική ενηλικίωση, την ευρύτητα της αντίληψης και την εναντίωση σε ό,τι διαβρώνει την κοινωνία μας και την αισθητική τους. Βαθιά ρομαντικό μα και ευθύβολο, το “Modern Panic” είναι η απεικόνιση όχι μόνο της περιόδου που η μπάντα διανύει, αλλά των βαθύτερων επιθυμιών και των πιο άπιαστων και μακροπρόθεσμων στόχων της.

Το “Modern Panic” album προλογίζεται από το single “Astypalea”, που γίνεται δεκτό με ενθουσιασμό καθώς συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα “Tracks of the Week” του Classic Rock Magazine και παίζει στα ραδιοκύμματα του KEXP Seattle στις ΗΠΑ. Το βίντεο του τραγουδιού “Animals” που ακολουθεί, έχει την καλλιτεχνική διάθεση των Deaf Radio και θίγει ζητήματα κοινωνικών διακρίσεων με τρόπο ευθύ αλλά εκλεπτυσμένο. Η μπάντα έχει βρει τα βήματά της και δεν φοβάται να μιλήσει μέσα από την μουσική της.

Η βραδιά στο Temple θα ξεκινήσει με τους Whereswilder να αναλαμβάνουν δράση! Κι αν ένα πράγμα είναι αδιαμφισβήτητο για το Αθηναϊκό κουαρτέτο, αυτό είναι η μουσική του ποιότητα και αξία. Στοιχειωμένος από το αειθαλές πνεύμα των τεράστιων Beatles και μπολιασμένος με  ψυχεδέλειες, όπως τις δίδαξαν και εισήγαγαν οι Tame Impala (μεταξύ άλλων), ο ήχος των Whereswilder ισορροπεί αρμονικά κάπου ανάμεσα στο ροκ του χτες, του σήμερα και του αύριο. Οι περγαμηνές τους (συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ του ήχου, ευρωπαϊκές περιοδείες κ.α.) περνούν σε δεύτερο ρόλο, την στιγμή που ακόμη κι οι ίδιοι μοιάζουν να αξιολογούν την ύπαρξή τους, ως ένα αέναο μουσικό ταξίδι, που στην προκειμένη περίπτωση τους φέρνει στην σκηνή του Συναυλιακού Ναού της Αθήνας, στο πλευρό των φίλων τους Deaf Radio που εκείνο το βράδυ πραγματοποιούν την δική τους μεγάλη γιορτή.

Να θυμίσουμε ότι το πρώτο άλμπουμ“Alarm” κυκλοφόρησε το 2017  δίνοντας τα πρώτα δείγματα γραφής. Το άλμπουμ γνωρίσε τεράστια επιτυχία διαδικτυακά, ξεπερνώντας το ενάμισι εκατομμύριο plays και streams. Η πρώτη κόπια βινυλίων εξαντλήθηκε σε δύο μήνες και, ήδη, θεωρείται συλλεκτική, ενώ στο release show του δίσκου, αλλά και στις εμφανίσεις τους στα Ejekt Festival, Street Mode Festival, καθώς και στο πλευρό των Planet of Zeus και All Them Witches επικράτησε πανδαιμόνιο.

Στη συνέχεια οι Deaf Radio περιόδευσαν σε Ελλάδα και Ευρώπη, παίζοντας σε πάνω από 40 πόλεις και 11 χώρες. Στο κλείσιμο της δεύτερης και μεγαλύτερης περιοδείας, (38 μέρες / 15.000 χλμ) τον Δεκέμβριο του 2018, επιστρέφουν για να συναντήσουν ένα εκστασιασμένο και γεμάτο Temple στην Αθήνα, σε μία συναυλία που αποτέλεσε το ιδανικό κλείσιμο του κύκλου του “Alarm”. Η ιστορία είχε ξεκινήσει να γράφεται.

TEMPLE, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019

Ετικέτες