ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Πίτσας, την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, η Ιταλική Πρεσβεία φέρνει τοπικό ιταλικό χρώμα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και σας προσκαλεί να δοκιμάσετε παραδοσιακές γεύσεις από όλη την Ιταλία.

Πίτσα, πάστα, arancini με τη συνοδεία δροσερού Aperol Spritz αλλά και πολιτιστικά intermezzos υπόσχονται μία μοναδική βραδιά!

Από τις 19.30 έως τα μεσάνυχτα θα γιορτάσουμε το ιταλικό Street Food: ξεκινώντας  από τις πίτσες που θα φτιάχνει γνήσιος ναπολιτάνος pizzaiuolo («Η παραδοσιακή τέχνη του ναπολετάνου πιτσαϊόλο»  αναγνωρίστηκε πρόσφατα ως άυλη παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά από την  Unesco, στην Νάπολη άλλωστε επινοήθηκε η “Margherita” η κατ’εξοχήν πίτσα!) έως τα τηγανητά, από την piadina μέχρι και το ιταλικό παγωτό. Δεν θα μπορούσε να λείψει η καλή μουσική και το κλασικό ιταλικό «aperitivo». Ο σεφ/blogger της Cucina di Caruso, Δημήτρης Παπαζυμούρης θα κάνει επίδειξη της αυθεντικής συνταγής της Carbonara – χωρίς προσθήκες κρέμας γάλακτος και άλλων περιττών λιπαρών συστατικών – αναδεικνύοντας τα ευεργετήματα της μεσογειακής διατροφής.

Είστε όλοι προσκεκλημένοι να δοκιμάσετε και να εκτιμήσετε τις αυθεντικές συνταγές “για τον δρόμο” της ιταλικής παράδοσης: η είσοδος είναι ελεύθερη.