ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΞ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Και ξαφνικά αντιληφθήκαμε ότι τα μνημεία της Ακρόπολης χρειάζονται προστασία. Προφανώς διότι «μια ενδεχόμενη ζημιά στα μνημεία είναι μη αναστρέψιμη, ιδίως στην Ακρόπολη, και θα ήταν μεγάλη δυσφήμιση για την χώρα αν συνέβαινε το παραμικρό” –‘οπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Λίνα Μεδώνη παραλαμβάνοντας σήμερα μελέτη ασφάλειας του συνόλου των μνημείων της Ακροπόλεως που συνέταξε το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕΜΕΑ), το οποίο εποπτεύεται από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Η μελέτη επεκτείνεται και πέρα από τα μνημεία και τον βράχο της Ακρόπολης:  στο Ηρώδειο, τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στον Άρειο Πάγο και τους δυτικούς λόφους – Μουσών, Νυμφών και την Πνύκα, στην Αρχαία Αγορά, τη Ρωμαϊκή Αγορά και τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού.

Οι προτάσεις του ΚΕΜΕΑ θα μελετηθούν από τους αρμόδιους του υπουργείου Πολιτισμού και στη συνέχεια το έργο θα λειτουργήσει πιλοτικά, με ανοιχτό πάντα το ενδεχόμενο προσαρμογών και επικαιροποίησής του, δήλωσε ο κ. Οικονόμου στην τελετή παραδόσης στο ΥΠΠΟ. Η κ. Λίνα Μενδώνη εξέφρασε την επιθυμία να επεκταθεί η συνεργασία με το ΚΕΜΕΑ και σε άλλα μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας.