ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2019-2020

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Η κλασική μουσική δεσπόζει στο πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής 2019 -2020 με την επέτειο των 250 χρόνων από το θάνατο του Μπετόβεν να βρίσκεται στην κορυφή των εκδηλώσεων και να προσελκύει μεγάλα ονόματα στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής.

Παράλληλα, το Αφιέρωμα στον Νίκο Σκαλκώτα για τα 70 χρόνια από το θάνατό του ολοκληρώνεται μέσα στο 2019 τον Νοέμβριο με συναυλίες. εκδηλώσεις, και συνέδριο. Στο Μέγαρο έρχονται συνολικά οκτώ διεθνείς ορχήστρες με κορυφαίους μαέστρους και σολίστ . Ανάμεσά τους είναι ο Θεόδωρος Κουρεντζής, ο Thomas Hengelbrock, ο Λεωνίδας Καβάκος, αλλά και ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, που παρουσιάζει φέτος στο Μέγαρο τον «Μεγάλο Δαμαστή», μια από τις πιο εμβληματικές δημιουργίες του. Στο νέο χώρο Megaron Underground που λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια υα συνεχιστύν οι ανατροπές και οι πρωτοτυπίες

Chick Corea και Fazil Say, Λεωνίδας Καβάκος και Joshua Bell, Daniele Gatti και Daniel Raiskin, Elisabeth Leonskaja και Μαρτίνος Τιρίμος, Κυπριανός Κατσαρής και Βασίλης Τσαμπρόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης και Γιάννης Χουβαρδάς, Russell Maliphant και Βαγγέλης Παπαθανασίου, Δήμητρα Γαλάνη και Άλκηστις Πρωτοψάλτη, αλλά και ο σημαντικός συνθέτης της διασποράς John Psathas είναι μερικοί από τους καλλιτέχνες που θα παρελάσουν αυτή τη σεζόν στις αίθουσες του Μεγάρου.

Οι πολυάριθμες εκδηλώσεις καλύπτουν και τους τομείς χορού, όπερας, θεάτρου, εκδηλώσεων για παιδιά και ειδικά προγράμματα μουσικής για την παιδική ηλικία, προβολές live με μεγάλα θέατρα (ΜΕΤ, Μπολσόϊ).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει Ο κύκλος Η λύρα στους αιώνες που ανιχνεύει την εξέλιξη αυτού του πανάρχαιου οργάνου στο πέρασμα του χρόνου με συναυλίες παραδοσιακής και κλασικής μουσικής και με τη συμμετοχή αξιόλογων σολίστ.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Μεγάρου Αθηνών: www.megaron.gr