ΜΕ ΤΟ ΠΙΑΝΟ ΤΗΣ ΚΑΛΛΑΣ Η ΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

19/9/21

Την ερχόμενη εβδομαδα δεσπόζουν στην Αθήνα οι εμφανίσεις της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο, με το έργο “Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις”. Η διάσημη ιταλίδα πρωταγωνίστρια θα εμφανιστεί στο ρωμαϊκό ωδείο συνοδευόμενη από το αυθεντικό πιάνο της Μαρίας Κάλλας, δώρο του Αριστοτέλη Ωνάση προς εκείνη, το οποίο είχε τοποθετηθεί στη θαλαμηγό “Χριστίνα” για τις ασκήσεις και τις πρόβες της μεγάλης σποράνο όταν ταξίδευαν. Πρόκειται για ένα πιάνο Baby Grand Steinway & Sons μοντέλο S, του 1952, που βρίσκεται στην Ωνάσειο Βιβλιοθήκη και αποτελεί χειρονομία υψηλού συμβολισμού του Ιδρύματος Ωνάση προς τους Έλληνες θεατές που θα παρακολουθήσουν από κοντά την αιθέρια Ιταλίδα σταρ να ερμηνεύει στη σκηνή επιστολές και αναμνήσεις της Μαρίας Κάλλας, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τομ Βολφ.

Η παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Βολφ, αλλά και της πρόσφατης ταινίας “Maria by Callas” του ίδιου, στο οποίο συγκέντρωσε πάνω από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977). Το βιβλίο κυκλοφορεί και στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πατάκη σε μετάφραση Ανδρέα Παππά.

Τη Μόνικα Μπελούτσι, πλαισιώνουν μουσικά οι ήχοι της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα μαέστρου, Γιώργου Πέτρου, ο οποίος θα παίξει στο φινάλε στο ιστορικό πιάνο την “Ελεγεία” του Massenet.

Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση είχε προγραμματιστεί για τον Σεπτέμβριο του 2020, αλλά λόγω των μέτρων κατά του Covid-19 ματαιώθηκε.

Σχετικά με το θέμα

ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ Η ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ