ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΑ ΘΕΑΤΡΑ, ΣΙΝΕΜΑ, ΜΟΥΣΕΙΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Με τα θέατρα, τους χώρους συναυλιών, τα μουσεία και τις εκκλησίες ανοιχτά, καθώς και τα σχολεία στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, λαμβάνει μέτρα η κυβέρνηση για την καταπολέμιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα που έφτασε έως σήμερα τα 73 κρούσματα.

Στα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, το μεσημέρι, προβλέπεται:

η αναστολή λειτουργίας των ΚΑΠΗ,

η διεξαγωγή των αθλητικών συναντήσεων σε κλειστούς χώρους,

η αναστολή των σχολικών εκδρομών.

Για τα σχολεία συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, ανάλογα με την εμφάνιση κρουσμάτων, και όχι οριζόντια. Επίσης, ανοιχτά παραμένουν θέατρα, κινηματογράφοι και γήπεδα και οι εκκλησίες. Θα ληφθούν, αναφέρουν στην ανακοίνωση οι αρμόδιοι, μέτρα για τις δημόσιες συναθροίσεις και θα υπάρχει συνεργασία με την Εκκλησία ώστε να προτρέψουν τους πιστούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας και έχουν συμπτώματα, να μην προσέρχονται στην Εκκλησία.

Την ίδια στιγμή, πολλές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα, αλλά δεν έχουν διαγνωστεί καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες, είτε δεν ελέγχουν τους ασθενείς που δεν έχουν ταξιδέψει σε Ιταλία και Κίνα, είτε τους δίνουν απλώς οδηγία να παραμείνουν σπίτι τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των κρουσμάτων έχει πλέον καταρρεύσει καθώς το σύστημα ελέγχου από τον ΕΟΔΥ και το υπουργείου Υγείας αποδείχθηκε στην πράξη απολύτως διάτρητο και απροετοίμαστο, όπως εξάλλου είχαν προειδοποιήσει οι νοσοκομειακοί γιατροί. Ενδεικτική είναι η ανακοίνωση των εργαζόμενων στο Αττικό νοσοκομείο, το οποίο έχει οριστεί «νοσοκομείο αναφοράς», οι οποίοι καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις και έχουν προκηρύξει στάση εργασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, την Πέμπτη.