ΜΑΤΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

6/8/21

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από πυρκαγιές ακυρώνονται οι παραστάσεις του τριημέρου στην Επίδαυρο (αραιο θέατρο και μικρή Επίδαυρος) και οι εκδηλώσεις-παραστάσεις του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός»που οργανώνει το υπουργείο Πολιτισιμού.

Στην Επίδαυρο θα ανέβαινε απόψε η «Ελένη» του Ευρυπίδη από το ΚΘΒΕ σε σκηνοθεσία Βασίλη Παπαβασιλείου και  στη Μικρή Επίδαυρο «Ο Ευρυπίδης του Ευρυπίδη» από τον Ευρυπίδη Λασκαρίδη. Αναμένεται ανακοίνωση από το φεστιβάλ.

Ήδη, το ΥΠΠΟΑ, προχώρησε σε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία“λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν από πυρκαγιές σε περιοχές της επικράτειας ανακοινώνεται, για προληπτικούς λόγους, η αναβολή παραστάσεων του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», με στόχο την προστασία των θεατών, καθώς και των αρχαιολογικών χώρων. Οι παραστάσεις αναβάλλονται σε συνέχεια της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία απαγορεύεται σε ολόκληρη τη χώρα η μετακίνηση, διέλευση ή παραμονή σε δάση, εθνικούς δρυμούς, περιοχές Natura και άλση, προκειμένου για την αποφυγή πυρκαγιών, η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα, 9 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, αναβάλλονται οι παραστάσεις:

– «Αχιλλεύς», στις 7 και 8 Αυγούστου, στο Αρχαίο θέατρο Γιτάνων

– «Έξι», στις 7 και 8 Αυγούστου, στην αρχαία Μεσσήνη

– «Σπανός», στις 8 και 9 Αυγούστου, στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Επίσης αναβάλλεται η παράσταση «Κρόνος και Δίας: Μονομαχία χωρίς τέλος», που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Αυγούστου, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ολυμπίας, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας.

Για τον επαναπρογραμματισμό των παραστάσεων θα υπάρξει ανακοίνωση στην ιστοσελίδα digitalculture.gov.gr του ΥΠΠΟΑ.