ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ Η ΜΟΝΙΚΑ ΜΠΕΛΟΥΤΣΙ ΣΤΟ ΗΡΩΔΕΙΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

13/8/20

Η αναγγελία της εμφάνισης της Μόνικα Μπελούτσι στο Ηρώδειο μονοπωλεί το ενδιαφέρον για τη σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου τον Σεπτέμβριο. Με την ασύγκριτη ιταλική προφορά της η Μπελούτσι θα ερμηνεύσει σε μια θεατροποιημένη ανάγνωση  επιστολές της Μαρία Κάλλας σε σκηνοθεσία Τομ Γουλφ-συγγραφέα του ομώνυμου βιβλίου.

Στη σκηνή θ΄ακούσουμε μια επιλογή από 350 αδημοσίευτα γράμματα της Κάλλας, γραμμένα από την ίδια στη διάρκεια 30 ετών (1946-1977) που φέρνουν στο φως κρυφές και άγνωστες πτυχές της μεγάλης ντίβας και αποκαλύπτουν την αληθινη ιστορία πίσω από τον θρύλο: από την παιδική της ηλικία στη Νέα Υόρκη έως τα χρόνια του πολέμου στην Αθήνα, από τις αρχικές διακρίσεις της  στην όπερα έως τα ύψη της μεγάλης καριέρας της, που, όμως, αμαυρώθηκε από σκάνδαλα και προσωπικές κακουχίες, από την εξιδανικευμένη αγάπη του συζύγου της για αυτήν  στο φλογερό πάθος της για τον Ωνάση.

Μέσα από τα κείμενα αναδύεται η Μαρία, η ευάλωτη γυναίκα, διχασμένη ανάμεσα στη ζωή της στη σκηνή και την ιδιωτική της ζωή, μερικές φορές η Κάλλας, η καλλιτέχνης θύμα των αιτημάτων της και σε διαρκή μάχη με τη φωνή της, και η οποία, παρά την παριζιάνικη μοναξιά των τελευταίων ετών, θα συνεχίσει να εργάζεται ακούραστα μέχρι την τελευταία του ανάσα, σε ηλικία 53 ετών.

Η παράσταση υπό τον τίτλο «Maria Callas: Lettres & Mémoires» («Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις») έκανε πρεμιέρα τον Νοέμβριο του 2019 στο θέατρο Marigny στο Παρίσι και ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της την περασμένη άνοιξη μετά από μια sold out σεζόν.

εισιτήρια: https://www.ticketservices.gr/event/monica-bellucci-maria-callas