ΜΑΝΤΑΜΑ ΜΑΤΕΛΦΛΑΪ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ TV ΤΗΣ ΕΛΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΑΘΗΝΑ – Διαδικτυακή τηλεόραση με όπερα, μπαλέτο, μουσική και μουσικό θέατρο αποκτά η Λυρική Σκηνή. Είναι η GNO TV που ξεκινά στις 25 Νοεμβρίου 2020 με την πρώτη διαδικτυακή προβολή τη Μαντάμα Μπαττερφλάι, με την υψίφωνο Ερμονέλα Γιάχο στο ρόλο της τραγικής ηρωίδας.

Η GNO TV – θα λειτουργει πλήρως από τον ερχόμενο Ιανουάριο. Θα προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προτάσεων – παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, οπερέτας, μουσικού θεάτρου και φεστιβάλ αλλά και παλιότερες παραγωγές της ΕΛΣ και νέα διαδικτυακά φεστιβάλ, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιδικές παραγωγές.  Η διαδικτυακή τηλεόρση της ΕΛΣ υλοποιείται με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη διάδωση του καλλιτεχνικού έργου της  σ’ όλο τον κόσμο.

Η έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας της GNO TV γίνεται με τη μετάδοση της Μαντάμα Μπαττερφλάι του Τζάκομο Πουτσίνι την πρώτη όπερα που ανέβασε η ΕΛΣ στην ιστορία της, το 1940. Από τις 25 Νοεμβρίου 2020, η Μαντάμα Μπαττερφλάι θα είναι διαθέσιμη μέσω του nationalopera.gr/GNOTV στο κοινό εντός και εκτός Ελλάδος με εισιτήριο μόλις 10 ευρώ.

Η μαγνητοσκόπηση της παραγωγής έγινε με οκτακάμερο σύστημα τελευταίας τεχνολογίας και ειδική κινηματογραφική σκηνοθεσία, προκειμένου να προσφέρει μια υψηλή εμπειρία θέασης και ακρόασης στον θεατή. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με δυνατότητα επιλογής υποτίτλων σε ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.   Ο Λουκάς Καρυτινός διευθύνει την ορχήστρα. Η σκηνοθεσία είναι του Ούγκο ντε Άνα. Στον ρόλο του τίτλου η Ερμονέλα Γιάχο και μαζί της οι Τζανλούκα Τερρανόβα, Διονύσης Σούρμπης, Χρυσάνθη Σπιτάδη κ.ά. Συμμετέχουν η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΛΣ.

 

Προπωλούνται εισιτήρια των 10 ευρώ στο www.ticketservices.gr

Ετικέτες