ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΤΟΥ ΟΡΕRA ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

H MSC Cruises, η πλοιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου Opera, με επιστολή της στις 18 Μαρτίου, (βλ. crew-center.com) ενημέρωσε τους επιβάτες της κρουαζιέρας που είχε προσεγγίσει ελληνικά λιμάνια στις αρχές του μήνα (29- 10/3, Κατάκολο, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Πειραιά, Κέρκυρα) ότι ανάμεσά τους βρέθηκαν 5 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού (γαλλικής υπηκοότητας) και ότι 13 μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε καραντίνα εντός του πλοίου.

Σε ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται οτι και τα 200 μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε καραντίνα στη Γένοβα έως ότου ολοκληρωθούν τα τεστ.

Να θυμίσουμε ότι πρόκειται για το πλοίο που είχε αποπλεύσει από τη Γένοβα με προορισμό την Ανατολική Μεσόγειο και αρχικό λιμάνι το Κατάκολο της Ηλείας. Παρά τις αντιδράσεις του δημάρχου του Πύργου επετράπη στους επιβάτες να αποβιβαστούν και να μεταβούν στην Αρχαία Ολυμπία, όπου έγιναν δεκτοί από την ίδια την υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη η οποία έσπευσε αυτοπροσώπως για να αναστείλει την επαπειλούμενη απεργία των φυλάκων στο μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο και, στη συνέχεια, να υποδεχτεί και να ξεναγήσει η ίδια, τους τουρίστες του Opera.

Οταν το πλοίο έδεσε στον Πειραιά και οι επιβάτες του ήταν στην Ακρόπολη έγινε γνωστό ότι υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού από την προηγούμενη κρουαζιέρα του (στα τέλη Φεβρουαρίου). Ακολούθησαν εκτενή ρεπορτάζ από ΜΜΕ και ασκήθηκε κριτική στα υπουργεία Υγείας και Πολιτισμού για τα μέτρα που δεν πήραν ληφθεί σε σχέση το κατάπλου του Opera σε ελληνικά λιμάνια. Τότε η υπουργός Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη, με ανακοίνωσή της, έκανε λόγο για fake news και είχε απειλήσει με μηνύσεις όλους όσοι ασχολήθηκαν με το θέμα.! Υποστήριζε επίσης ότι στο λιμάνι του Κατάκολου ήσαν παρόντες φορείς της δημόσιας υγείας. Ωστόσο, “βίντεο τοπικών μέσων που τραβήχτηκαν την ώρα άφιξης του σκάφους απέδειξαν πως οι τουρίστες κατέβηκαν απ’ αυτό ανεμπόδιστοι και χωρίς να τους γίνει κάποιος έλεγχος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι άλλες χώρες (όπως το Ισραήλ και η Κύπρος) δεν επέτρεψαν τον ελλιμενισμό του «Opera».” – αναφέρει σε δημοσίευμά της (24/3) η Εφημερίδα των Συντακτών.

Το Opera, μετά την Κέρκυρα κατέπλευσε στη Μεσίνα όπου αποβίβασε τους τουρίστες στις 10 Μαρτίου. Οκτώ ημέρες αργότερα, στις 18 Μαρτίου, η MSC Cruises έστειλε επιστολή (την οποία δημοσιεύει το crew-center.com) σε όλους τους επιβάτες της κρουαζιέρας ότι 5 εξ αυτών, γαλλικής υπηκοότητας, βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ότι 13 μέλη του πληρώματος βρίσκονται σε καραντίνα.

Σχετικά άρθρα:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΗΛΕΙΑΣ