ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ “ΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ” ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

κείμενο: anyteart, 27/6/22

” Στάση Πρώτη” – το πολυμορφικό συλλογικό έργο παρουιάει η Κουκλοθεατρική Κολεκτίβα «Ταραξάκο» για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Επί Κολωνώ, στις 29 και 30 Ιουνίου. Μία παράσταση κουκλοθεάτρου που αναζητά την συνάντηση με το ενήλικο βλέμμα και η πρεμιέρα της θα γίνει στην Αθήνα.

Έξι επαγγελματικοί θίασοι κουκλοθεάτρου από διάφορα μέρη της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο φόβο και την αποξένωση που έφερε η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας. Απέναντι σε μια εποχή που ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα, αντιτάσσουν το «Μαζί».

“Το έργο είναι μια συνέχεια από μαρτυρίες, ένα όνειρο σε πέντε αυτοτελείς πράξεις. Ένα όραμα ζωντανό, σε έναν κοινό γεωμετρικό χώρο, την «Στάση Πρώτη». Η «Στάση» σαν σύμβολο για την αναμονή, την επιβεβλημένη παύση, την μετάβαση σε ένα αχαρτογράφητο μέλλον, ενώνει τις αγωνίες και τους αγώνες μας, μπροστά στη θέα μιας πρωτόγνωρης εποχής. Απέναντι στο άγνωστο στεκόμαστε με τα γνώριμα εργαλεία μας – για να διηγηθούμε, για να ζήσουμε. Με την κούκλα, την ποίηση, το τραγούδι. Για να φωτίσουμε ένα κοινό βλέμμα μέσα από το σκοτάδι της σκηνής. Για να κουβαλήσουμε κάτι από το χρέος της εποχής. Η παράσταση δεν έχει στόχο να μας διδάξει κάτι, δεν είναι μια δραματουργική εξομολόγηση, ούτε επίδειξη δεξιοτεχνίας. Δεν θα το δούμε από την σκοπιά του εφικτού ή του ανέφικτου ή της ουτοπίας. Η μαγική αυλή των παιδικών χρόνων δεν εξαλείφεται. Η ποίηση από αυτήν την ηλικία πηγάζει και πάντα θέλει να επιστρέφει εκεί.”

 

Τιμές: 15€ κανονικό, 10€ μειωμένο (UNIMA, ΣΕΗ, φοιτητές, άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι & άνω των 65), 10€ γενική είσοδος στη λαϊκή απογευματινή.

Κρατήσεις θέσεων: 210 5138067