ΚΟΝΤΣΕΡΤΑ ΓΙΑ ΤΣΕΜΠΑΛΑ του ΜΠΑΧ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Κοντσέρτα για δύο, τρία αλλά και τέσσερα τσέμπαλα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, με τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, τους Μουσικούς της Καμεράτας, και  μια ομάδα επίλεκτων σολίστ. Η συναυλία που θα γίνει με όργανα εποχής, δίνει στο κοινό την ευκαιρία να ακούσει σπάνια έργα για πολλαπλά πληκτροφόρα του μεγάλου Κάντορα της Λειψίας. Ερμηνεύουν οι δεξιοτέχνες του τσέμπαλου: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, Πάνος Ηλιόπουλος, Γεράσιμος Χοϊδάς, Ιάσων Μαρμαράς, Αλέξανδρος Μαστιχιάδης.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τα Κοντσέρτα για δύο τσέμπαλα  BWV 1060-1062, ενώ στη δεύτερη ενότητα της βραδιάς το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τρία έργα που σπάνια παρουσιάζονται στις αίθουσες συναυλιών: τα Κοντσέρτα για τρία τσέμπαλα  BWV 1063, 1064 καθώς και το Κοντσέρτο για τέσσερα τσέμπαλα  BWV 1065.

O Μπαχ, βιρτουόζος των πληκτροφόρων, δημιουργεί αριστουργηματικές συνθέσεις στις οποίες ο ήχος των τσέμπαλων γίνεται ένα με τον αισθαντικό ήχο των μπαρόκ εγχόρδων, σε μια μοναδική συνύπαρξη δεξιοτεχνίας και μουσικότητας. Τα κοντσέρτα αυτά, γραμμένα είτε για τη διασκέδαση της οικογένειας είτε για εβδομαδιαίες συναυλίες στο Καφέ Τσίμμερμαν, αναδεικνύουν το τσέμπαλο σε κατ’ εξοχήν σολιστικό όργανο.

 

Μεγάρο Μουσικής Αθηνών / Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

22 Φεβρουαρίου / 8:30 μ.μ.