ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΟΝΤΣΕΡΤΟ ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Ένα σύγχρονο έργο για την ειρήνη το οποίο γεφυρώνει γενεές, κουλτούρες και πεποιθήσεις είναι το έργο «No Man’s Land» (Ουδέτερη Ζώνη) του Έλληνα συνθέτη της Διασποράς Γιάννη Ψαθά που θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 14 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πρόκειται για ένα «ζωντανό κινηματογραφικό κοντσέρτο» που αναφέρεται στις καταστροφικές επιπτώσεις και στο μάταιο του πολέμου. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2016 στους Εορτασμούς της Νέας Ζηλανδίας, για το τέλος του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου.

Tο πρωτότυπο πρότζεκτ πολυμέσων του διάρκειας 80 λεπτά, συνθέτει ένα εικονικό διεθνές σύνολο από 150 μουσικούς που «συναντά», μέσω κινηματογραφικής οθόνης, επτά σολίστες που παίζουν «ζωντανά» επί σκηνής. Οι ερμηνευτές που εμφανίζονται επί της οθόνης είναι απόγονοι μαχητών από αντίπαλα στρατόπεδα του Μεγάλου Πολέμου και κινηματογραφήθηκαν σε πεδία μαχών εκείνης της εποχής σε ολόκληρο τον κόσμο. Όλοι οι μουσικοί- τόσο στην οθόνη όσο και στη σκηνή- λειτουργούν ως μια παγκόσμια ορχήστρα προκειμένου να δημιουργήσουν μια συγκινητική οπτική και μουσική εμπειρία.

Το έργο «No Man’s Land» (Ουδέτερη Ζώνη) του Έλληνα συνθέτη της Διασποράς Γιάννη Ψαθά που θα παρουσιαστεί το Σάββατο, 14 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Μέγαρο Μουσικής / Αίθουσα Τριάντη

14 Μαρτίου 20.00