ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ “ΟΛΥΜΠΙΟΝ”: “ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ”

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Σε κατάληψη του κινηματογράφου “Ολύμπιον” προχώρησε σήμερα, 7 Απριλίου, ο σύλλογος φοιτητών/ φοιτητριών της σχολής κινηματογράφου του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου επικοινώνησε με τους φοιτητές οι οποίοι δήλωσαν οτι θα σεβαστούν το χώρο, θα προβάλουν μία ταινία και θα αποχωρήσουν αύριο.

Επιλέξαμε να καταλάβουμε το Ολύμπιον για να μεταφέρουμε το αίσθημα του αγώνα στο κέντρο της πόλης. Θέλουμε να συναντηθούμε με όσες/ους κατοικούν σε αυτή τη πόλη και να συνδέσουμε τους αγώνες μας. Ανοίγουμε για μία μέρα τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ένα κλειστό κτίριο στο κέντρο της πόλης – και οικειοποιούμαστε λίγο από ό,τι μας κλέβουν καθημερινά. Υπάρχει ένας πλούτος σχέσεων, συναισθημάτων και εκπαιδευτικών διαδικασιών που βρίσκεται στους ίδιους τους αγώνες μας. Αυτούς τους αγώνες που κάνουμε για να ακυρώσουμε στη πράξη έναν νόμο που έρχεται να θέσει περαιτέρω καταπιέσεις στις ζωές μας.”- αναφέρουν μεταξύ άλλων στο εκτενές κείμενο που έδωσε στη δημοσιότητα ο “Φοιτητικός Σύλλογος Τμήματος Κινηματογράφου”. “Καταλάβαμε ότι δεν μας αρκεί ένα τηλεμάθημα, μια προβολή, μια αίθουσα, ένα αφιέρωμα, μια παραίτηση, να αποσυρθεί ένας νόμος ή να πέσει μια κυβέρνηση. Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αλλάξουμε πραγματικά τις ζωές μας. Και αυτό δεν είναι απειλή, αλλά υπόσχεση.

Δείτε την ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου εδώ.