ΚΑΙ ΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – Oι δημοτικές βιβλιοθήκες στη Φλωρεντία ανταποκρίνονται στο κλείσιμο λόγω κορωνοϊού οργανώνοντας ειδική υπηρεσία παράδοσης βιβλίων κατ΄οίκον η οποία θ΄αρχίσει να λειτουργεί από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου. Πρόκειται για μια δωρεάν υπηρεσία δανεισμού βιβλίων και άλλων εντύπων η οποία θα λειτουργεί μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου 2020, ημερομηνία λήξης του τελευταίου κλεισίματος που ισχύει στην Ιταλία και για τους πολιτιστικούς χώρους.

«Ακόμα κι αν είναι κλειστές», δηλώνει ο σύμβουλος πολιτισμού Tommaso Sacchi «οι δημοτικές βιβλιοθήκες θέλουν να συνεχίσουν να παρέχουν ουσιαστική υπηρεσία γνώσης, εκπαίδευσης, ψυχαγωγίας και μελέτης. Εάν οι πολίτες, λόγω της έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν μπορούν να πάνε στη βιβλιοθήκη, τότε πηγαίνουμε εμείς σ’ αυτούς ώστε να μη διακόψουμε την πολύτιμη ροή βιβλίων προς το κοινό ».

Στην υπηρεσία δανεισμού κατ΄οίκον έχουν δικαίωμα όλοι όσοι κατοικούν στο Δήμο της Φλωρεντίας. Μπορούν να ζητηθούν έως και 10 κομμάτια ταυτόχρονα, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων, περιοδικών και πολυμέσων με διάρκεια δανεισμού 30 ημερών. Για τη χρήση της υπηρεσίας δανεισμού απαιτείται εγγραφή στις δημοτικές βιβλιοθήκες, ενώ όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι μπορούν να προ-εγγραφούν διαδικτυακά μέσω της υπηρεσίας “Χρήστης σε απευθείας σύνδεση” .

Το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τη βιβλιοθήκη μέσω τηλεφώνου, μέσω email ή μέσω της διαδικτυακής υπηρεσίας χρήστη για να κανονίσει το ραντεβού παράδοσης του υλικού. Μετά από 30 ημέρες, τα “δάνεια” θα εισπραχθούν στο σπίτι ή θα επιστραφούν απευθείας στη βιβλιοθήκη εάν είναι ξανά ανοιχτή ή κατόπιν ραντεβού στην πλησιέστερη βιβλιοθήκη. Τα “δάνεια” υπόκεινται σε καραντίνα που προβλέπεται από τους ισχύοντες κανονισμούς ενώ η προετοιμασία και παράδοση τους πραγματοποιείται σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα ασφαλείας. Για τη  διαθεσιμότητα οι βιβλιοθήκες προτείνουν  σύνδεση στον ηλεκτρονικό κατάλογο.

Σημειώνεται ότι η ψηφιακή βιβλιοθήκη DigiToscana MediaLibraryOnLine είναι επίσης πάντα διαθέσιμη και επιτρέπει δωρεάν πρόσβαση, μέσω διαδικτύου, σε εφημερίδες, περιοδικά, ebooks, μουσική, βάσεις δεδομένων, ταινίες, εικόνες, ηχητικά βιβλία, μαθήματα εξ αποστάσεως.

 

Πηγή: Finestre sull Arte