ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΔΙΑΧΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ Γ. ΚΟΥΜΕΝΤΑΚΗ ΚΑΙ Μ.ΜΑΡΜΑΡΙΝΟ ΓΙΑ ΤΗ Λ.ΜΕΝΔΩΝΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Oι ηθοποιοί και συντελεστές της παράστασης «Ο Κολοκοτρώνης ατενίζει το μέλλον. Γυναίκες προετοιμάζονται για την Επανάσταση. Κι εγώ κάτι θα σκέφτομαι» των Μιχαήλ Μαρμαρινού και Ακύλα Καραζήση (που θα παρουσιαστεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Εναλλακτικής Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τον εορτασμό των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης) με σύντομη ανακοίνωσή τους διαχωρίζουν τη θέση τους από τον ένα εκ των σκηνοθετών της παράστασης Μιχαήλ Μαρμαρινό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργο Κουμεντάκη, οι οποίοι μαζί με άλλους 54 καλλιτέχνες και παράγοντες των τεχνών συνυπογράφουν την επιστολή στήριξης της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Οι συνεργαζόμενοι με την ΕΛΣ καλλιτέχνες σημειώνουν ότι διαχωρίζουν τη θέση τους από τον Γιώργο Κουμεντάκη και τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, επειδή οι προηγούμενοι βρίσκονται σε θεσμική θέση που εμπλέκει και άλλους ανθρώπους που εργάζονται στην ΕΛΣ αυτή την περίοδο.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

«Πληροφορηθήκαμε, ότι ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ, στην οποία εργαζόμαστε αυτή την περίοδο, Γιώργος Κουμεντάκης, όπως και ο ένας εκ των σκηνοθετών μας, Μιχαήλ Μαρμαρινός, υπέγραψαν ένα κείμενο, μεταξύ άλλων, υπεράσπισης της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.Επειδή και οι δύο βρίσκονται σε θεσμική θέση και καλλιτεχνική λειτουργία, που εμπλέκει και άλλους ανθρώπους, αισθανόμαστε την ανάγκη να διαχωρίσουμε με ξεκάθαρο τρόπο τη θέση μας από το κείμενο, το οποίο έχουν υπογράψει.”

Καραζήσης Ακύλλας
Λυγίζος Έκτορας
Σκουλά Μαρία
Σαραντίδης Μάριος
Καρακατσάνη Ευαγγελία
Γραμματικός Λάμπρος

* O σκηνοθέτης Δημήτρης Καρατζάς με αφορμή την ανακοίνωση των έξι συναδέλφων του,διαχωρίζει κι αυτός τη θέση του και δηλώνει: “ειναι σαφές ότι και εγώ ως εργαζόμενος στην Εθνική Λυρική Σκηνή, διαχωρίζω τη θέση μου από την υπογραφή του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του οργανισμού υπερ της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη .
Επιπροσθέτως αμφισβητώ “την επάρκεια και το έργο της “.
Είναι σαφές ότι είμαστε με τους έξι (!)
* αξίζει να σημειωθεί ότι ο Διευθυντής της Εναλλακτικής Σκηνης της Λυρικής- με την οποία συνεργάζονται οι έξι αλλά και εγώ – Alexandros Efklidis δεν υπογράφει το κείμενο υπερ της Υπουργού.