ΙΤΑΛΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΕ ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚΑΜΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

100 φωτογράφοι για το Μπέργκαμο: είναι η εκστρατεία με τη συμμετοχή Ιταλών φωτογράφων που ξεκίνησε την Παρασκευή, 27 Μαρτίου με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για να βοηθηθεί το τμήμα ανάνηψης και εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Πάπα Ιωάννη XXIII στο Μπέργκαμο, το οποίο επλήγη περισσότερο από κάθε άλλη πόλη στην Ιταλία από την εξάπλωση του Covid-19 . Η συγκέντρωση των χρημάτων, η οποία ξεκίνησε από τις 27 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Απριλίου, προέκυψε μετά την μαρτυρία ενός από τους θεράποντες του νοσοκομείου του Μπέργκαμο, ο οποίος περιέγραψε στους διοργανωτές της πρωτοβουλίας τη δραματική κατάσταση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και την σοβαρή ανάγκη για κάθε δυνατή βοήθεια.

Η πρόσκληση απευθύνθηκε σε 100 φωτογράφους από τον κόσμο της μόδας, της τέχνης, της αρχιτεκτονικής και του πορτραίτου ζητώντας απ΄τον καθένα να δωρίσουν μία φωτογραφία για να πωληθεί στο 100fotografiperbergamo έναντι 100 ευρώ. Στο  έρανο που συντονίζουν το περιοδικό Perimetro και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Liveinslums, ανταποκρίθηκαν μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης ιταλικής φωτογραφίας,  για να υποστηρίξουν την έκκληση των γιατρών του Μπέργκαμο που μάχονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον COVID-19. Είναι, μεταξύ άλλων, οι φωτογράφοι: Davide Monteleone, Alex Majoli, Oliviero Toscani, Michelangelo Di Battista, Toni Thorimbert, Giampaolo Sgura και Maurizio Galimberti.

Τα έσοδα από τον έρανο θα δoθούν εξ ολοκλήρου στο νοσοκομείο για την ενίσχυση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας με την αγορά εξειδικευμένου τεχνικού εξοπλισμού .

 

Στην εικόνα: η φωτογραφία που παρείχε ο Maurizio Galimberti.

Video