ΙΤΑΛΙΚΟ ΜΠΑΡΟΚ ΑΠΟ TO ΣΥΝΟΛΟ LA STRAVAGANZA GRECATO

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

AΘΗΝΑ- Έργα παλαιάς μουσικής από την Ιταλία, σε δωρεάν live streaming, μέσω του site του Μεγάρου και της σελίδας του στο fb, ερμηνεύει το σύνολο La Stravaganza Grecaτο, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ.

Θα ακουστούν συνθέσεις του ιταλικού οργανικού ρεπερτορίου από τις αρχές του 17ου αιώνα μέχρι τα μέσα του 18ου που αναδεικνύουν το δεξιοτεχνικό και εκφραστικό ύφος της πρώιμης μουσικής της Ιταλίας, με έμφαση στον ελεύθερο, συχνά αυτοσχεδιαστικό χαρακτήρα του Μπαρόκ. Το σχήμα, το οποίο έχει διαμορφώσει έναν ιδιαίτερο ήχο συνδυάζοντας το βιολί με το σπάνιο τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο, αποτελείται από τέσσερις σολίστ εξειδικευμένους στην παλαιά μουσική, τον Σίμο Παπάνα (μπαρόκ βιολί), τον Δήμο Γκουνταρούλη (τετράχορδο βιολοντσέλο πίκολο), τον Άγγελο Λιακάκη (μπαρόκ βιολοντσέλο), τον Θεόδωρο Κίτσο (θεόρβη, μπαρόκ κιθάρα) και τον Μάρκελλο Χρυσικόπουλο (τσέμπαλο).

Aυτή την ξεχωριστή βραδιά, τα μέλη του συνόλου La Stravaganza Greca θα παρουσιάσουν κομμάτια μεγάλων ιταλών συνθετών και βιρτουόζων του Μπαρόκ, όπως του Andrea Falconieri [Αντρέα Φαλκονιέρι], του Giovanni Picchi [Τζοβάννι Πίκκι], του Tarquinio Merula [Ταρκουίνιο Μέρουλα], του Dario Castello [Ντάριο Καστέλλο], του Marco Uccellini [Μάρκο Ουτσελλίνι] καθώς και των μεταγενέστερων Arcangelo Corelli [Αρκάντζελο Κορέλλι], Giuseppe Valentini [Τζουζέππε Βαλεντίνι], Giuseppe Tartini [Τζουζέππε Ταρτίνι] και φυσικά του Antonio Vivaldi [Αντόνιο Βιβάλντι].

Για να παρακολουθήσετε online τη συναυλία πατήστε εδώ:

Η αναμετάδοση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΟΜΜΑ με την υπηρεσία ΔΙΑΥΛΟΣ (diavlos.grnet.gr) του ΕΔΥΤΕ.