ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΕΚΔΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

O χρόνος στη λογοτεχνία και η λογοτεχνία μέσα στον χρόνο θα αποτελέσει τη θεματολογία της 17ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου της Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο (19-29/11) που θα γίνει διδικτυακά, μετά τις δύο αναβολές που μεσολάβησαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Γύρω από το κεντρικό θέμα της έκθεσης θα αναπτυχθούν θέματα της επικαιρότητας σε σχέση με τη συγγραφική παραγωγή. Μεταξύ άλλων, η έκθεση θα εξετάσει την πανδημία του κορωνοϊού και τα βιβλία που έχουν γραφτεί, τη βιβλιοπαραγωγή του ’21, τη θέση της μνήμης στη λογοτεχνία. Διαδικτυακά θα γίνουν και τα φεστιβάλ της έκθεσης (Μετάφρασης, Νέων Λογοτεχνών) και το αφιέρωμα στην προσφυγική εμπειρία και στην αποτύπωσή της στη λογοτεχνία.

Η έκθεση βιβλίου στη Θεσσαλονίκη θα συνεργαστεί με την έκθεση της Φρανκφούρτης, το Ινστιτούτο Γκαίτε και το μεταφραστικό πρόγραμμα Litrix στο πλαίσιο επαγγελματικών συναντήσεων μεταξύ Ελλήνων και Γερμανών εκδοτών.

Για τις ανάγκες των διαδικτυακών μεταδόσεων θα λειτουργήσουν δύο στούντιο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου θα φιλοξενούνται συζητήσεις και εκδηλώσεις με συγγραφείς, εκδότες, επιστήμονες και επαγγελματίες του βιβλίου οι οποίες μπορούν να προτείνονται από τους εκδότες. Το διαδικτυακό κανάλι της έκθεσης θα λειτουργεί καθημερινά από τη 1 – 9.30 μ.μ. Στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται οι εκδότες αντί για περίπτερα θα έχουν μια ψηφιακή ατομική σελίδα με πληροφορίες για τις εκδόσεις τους και τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Μένει να φανεί κατά πόσο μπορεί αυτή η υποδομή και τεχνολογία να λειτουργήσει στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει την τρέχουσα εβδομάδα με την έκθεση της Φρανκφούρτης. Εν αναμονή, λοιπόν.

 

Ετικέτες