Η “ΛΟΥΛΟΥ” ΤΟΥ ΜΠΕΡΓΚ on line ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Με μια όπερα-ορόσημο του 20ού αιώνα, τη «Λούλου» του Άλμπαν Μπεργκ, αρχίζει ο κύκλος διαδικτυακών αναμεταδόσεων «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο», το Σάββατο 4 Απριλίου στις 9:30 το βράδυ. Τον  πρωταγωνιστικό ρόλο ερμηνεύει η Μάρλις Πέτερσεν, διεθνώς γνωστή σοπράνο που έχει ταυτιστεί με τη μοιραία ηρωίδα του Μπεργκ.

Για να παρακολουθήσετε τη «Λούλου» (χωρίς υπότιτλους) στην ψηφιακή «αίθουσα» του ΜΜΑ  και να δείτε το πρόγραμμα με τη σύνοψη και τους συντελεστές της παράστασης, πατήστε εδώ:

http://www.megaron.gr/menoume-spiti

(http://www.megaron.gr/default.asp?pid=395&la=1)

Η «Λούλου», μια από τις  επιτυχημένες παραγωγές  του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, ανέβηκε σε πρώτη τον Οκτώβριο του 2005 στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Süddeutsche Zeitung, Der Neue Merker). Το λιμπρέτο της δίπρακτης όπερας του Μπεργκ βασίζεται στα δράματα του Φρανκ Βέντεκιντ Το Πνεύμα της Γης και Το Κουτί της Πανδώρας. Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Γερμανός Άικε Γκραμς. Συμμετείχαν η Δάφνη Ευαγγελάτου (Κόμισσα Γκέσβιτς), ο Φαμπρίς Νταλίς (Άλβα), ο Βόλφγκανγκ Σαίνε (Δρ. Σαιν, Τζακ ο Αντεροβγάλτης) κ.ά. Τους σολίστ πλαισίωσε η Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Πράγας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Τσούχλου. Η μαγνητοσκόπηση της παράστασης έγινε στις 19/10/2005.

Οι ψηφιακές προβολές του «Μένουμε σπίτι – Βλέπουμε Μέγαρο» πραγματοποιούνται μέσω του site του ΜΜΑ κάθε Τετάρτη και Σάββατο στις 9:30 μ.μ. και δίνουν την ευκαιρία στους θεατές να γνωρίσουν ή να ξαναδούν παραγωγές υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου που άφησαν εποχή.

Μετά τη «Λούλου», το επόμενο ραντεβού του κοινού στην ιστοσελίδα του Μεγάρου είναι την Τετάρτη 8 Απριλίου 9:30 μ.μ. με τη «Η στέψη της Ποππαίας», το προκλασικό αριστούγημα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι.

Επιπλέον, στο site του ΜΜΑ, προσφέρεται σε όλους η δυνατότητα να παρακολουθήσουν on demand επιλεγμένες εκδηλώσεις του Megaron Plus που αναμεταδίδονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Συμμετέχουν επιστήμονες, διανοητές και λογοτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εκδηλώσεις βιντεοσκοπήθηκαν από τον ιστότοπο www.blod.gr του Ιδρύματος Μποδοσάκη.

4 Απριλίου /  9:30 μ.μ. / Διάρκεια: 147 λεπτά