Η “ΑΛΚΗΣΤΙΣ” ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΓΙΟΧΑΝ ΣΙΜΟΝΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

30/6/22

Ανοίγει αύριο 1η Ιουλίου το φεστιβάλ Επιδαύρου 2022. Ο Ολλανδός σκηνοθέτης, Γιόχαν Σίμονς, ιδρυτής του διάσημου Theater Hollandia και από τους πρωτεργάτες της ευρωπαϊκής θεατρικής πρωτοπορίας, είναι ήδη στο αρχαίο θέατρο μαζί με όλη του την ομάδα για την ευριπίδεια Άλκηστη  που θα εγκαινιάσει το φεστιβάλ. Η παράσταση θα επαναληφθεί και το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται ότι επαναλειτουργεί το πρόγραμμα Μικρoί Ιχνευτές – η δημιουργική απασχόληση παιδιών 5-12 ετών που οργανώνει το Φεστιβάλ στην Επίδαυρο σε συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Αρχαίου Δράματος, κάθε Παρασκευή και Σάββατο, για όση ώρα διαρκούν οι παραστάσεις.

Πρόκειται για ένα θεατροπαιδαγωγικό, εικαστικό, μουσικοκινητικό και αφηγηματικό μέρος που συνδέεται με το βλέμμα και την αισθητική της παράστασης. Όλα οδηγούν σε αυτή τη μία ιστορία, την οποία τα παιδιά θα την ανιχνεύσουν βιωματικά, ενώ οι γονείς θα την παρακολουθήσουν ως θεατές στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Στόχος είναι να δημιουργηθεί για τους γονείς και τα παιδιά ένας κοινός τόπος συζήτησης και αναστοχασμού, μέσα από μια διαφορετικά βιωμένη εμπειρία.

Το πρόγραμμα υλοποιεί ομάδα έμπειρων θεατροπαιδαγωγών και δασκάλων μουσικοκινητικής και αισθητικής αγωγής (Αγγελική Τσάκωνα, Ελπίδα Κομιανού, Άλκηστη Βασιλάκου, Βασίλης Καλαγκιάς, Αναστασία Κόρδαρη, Μάρα Καλαντζή) και συντονίζει η θεατρολόγος Έλλη Γαβριήλ.

ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ

“ΑΛΚΗΣΤΗ” ΜΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ