Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΥΠΟ ΤΟΝ Α. ΝΕΛΣΟΝΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Η συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης για το Νέο Έτος 2020 θα γίνει την Πρωτοχρονιά, υπό τη διεύθυνση του Άντρις Νέλσονς. Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βοστώνης και Gewandhauskapellmeister του Gewandhausorchester της Λειψίας, ο Νέλσονς συνεργάζεται με τη Φιλαρμονική της Βιέννης από το 2010. Είναι τακτικός φιλοξενούμενος μαέστρος στις συναυλίες της ορχήστρας στο Musikverein της Βιέννης και στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ καθώς και σε περιοδείες στην Ευρώπη, την Ασία και τις ΗΠΑ.
Το 2020 σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο Νέλσονς θα διευθύνει τη Συναυλία της Πρωτοχρονιάς της Φιλαρμονικής της Βιέννης. Αυτή τη χρονιά, ένας κύκλος συναυλιών της Φιλαρμονικής της Βιέννης με έργα του Μπετόβεν υπό τη διεύθυνση του  Nelsons θα κυκλοφορήσει σε CD και θα παρουσιαστεί σε συναυλίες στη Βιέννη και στο εξωτερικό.
Συναρπαστική μουσική της Δυναστείας του Στράους
Ξεκινώντας από το πιο σκοτεινό κεφάλαιο στην ιστορία της Αυστρίας, οι συναυλίες αυτές αυξάνονται συνεχώς σε δημοτικότητα τις τελευταίες δεκαετίες, γεγονός που μπορεί να αποδοθεί στη φρεσκάδα και τη δημιουργική ενέργεια των συνθέσεων της δυναστείας του Στράους καθώς και στις αυθεντικές ερμηνείες τους. Σήμερα, εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο αντλούν χαρά και αισιοδοξία για το Νέο Έτος παρακολοθώντας από τις τηλεοράσεις τους ανήμερα της Πρωτοχρονιάς , τον ελαφρύ αλλά λεπτότατο χαρακτήρα της μουσικής των Στράους. Στην Ελλάδα η συναυλία της Φιλαρμονικής της Βιέννης θα μεταδοθεί, όπως πάντα από την ΕΤ 1.