Η ΜΕΤ ΟΠΕΡΑ ΚΛΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΙΖΟΝ 2020-21 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Η Mετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης ακύρωσε όλες τις παραστάσεις για τη σεζόν 2020-21, λόγω πανδημία του κορ0νοϊού πού πλήττει την πόλη.

Σε μια ανακοίνωση,  δήλωσε την Τετάρτη ότι, με βάση τις συμβουλές των υπαλλήλων υγείας, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει με ασφάλεια τις διαδικασίες «έως ότου χρησιμοποιείται ευρέως ένα εμβόλιο, καθιερωθεί η ανοσία της αγέλης και η χρήση μάσκας και κοινωνικής απόστασης δεν είναι πλέον ιατρική απαίτηση. ”

Η εταιρεία, ένα από τα πιο διάσημα πολιτιστικά ιδρύματα στον κόσμο, είχε αρχικά ανακοινώσει την ακύρωση των παραστάσεων έως τις 30 Δεκεμβρίου λόγω της πανδημίας. Η Μετ έκλεισε στα μέσα Μαρτίου, όπως και άλλα θέατρα και καλλιτεχνικοί οργανισμοί στη Νέα Υόρκη.

Η Met πρόσθεσε ότι σκοπεύει να συνεχίσει τις παραστάσεις το φθινόπωρο του επόμενου έτους. Στελέχη της Όπερας ανακοίνωσαν αρκετές παραγωγές που σχεδιάζουν για τη σαιζόν 2021-22, συμπεριλαμβανομένης της πρεμιέρας «Fire Shut Up in My Bones», μια όπερα τζαζ  του συνθέτη Terence Blanchard που θα ανοίξει τη σεζόν στις 27 Σεπτεμβρίου 2021.