Η ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΠΡΑΜOΒΙΤΣ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΕΡΑ ΤΟΥ ΜΟΝΑΧΟΥ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Στις 5 Σεπτεμβρίου, οι Staatsoper.TV, BR-Klassik Concert, and Arte Concert θα μεταδώσουν ζωντανά, δωρεάν, την όπερα «7 Deaths of Maria Callas» που ανέβασε η Μαρίνα Αμπράμοβιτς στην όπερα του Μονάχου την Ιη Σεπτεμβρίου. Λόγω της πανδημίας το λυρικό θέατρο των 2.300 θέσεων φιλοξενεί πλέον μόνον 200 φιλότεχνους σε κάθε παράσταση

Πρόκειται για μια ωδή στην ελληνίδα σοπράνο Μαρία Κάλλας και στις άριές της αλλά και στις ντίβες των οποίων η ζωή εκτός σκηνής συνοδευόταν από πόνο και βάσανα. Το έργο ακολουθεί τη μυθική ιστορία της Μαρίας Κάλλας, ως μία ωδή στη φωνή της σοπράνο και τις μοναδικές της άριες, αλλά και την ιστορία της ερωτικής της ζωής με τον Αριστοτέλη Ωνάση, εστιάζοντας στον πόνο που αυτή της προκάλεσε. Η Αμπράμοβιτς βρίσκει κοινά σημεία ανάμεσα στις ζωές τους, καθώς και οι δύο έχουν ραγισμένες καρδιές από ανθρώπους που τις πλήγωσαν.«Η ζωή της Μαρίας Κάλλας, μοιάζει πολύ με τη δική μου» είπε η Αμπράμοβιτς στο Artnet News. υπαινισσόμενη τη δική της σχέση με τον καλλιτέχνη Πάολο Καβενάρι, η οποία έληξε πριν από περίπου δέκα χρόνια.

Στην όπερα περιλαμβάνονται και τα κομβικά στοιχεία που χρησιμοποιεί η Μαρίνα στις περφόρμανς της, όπως μαχαίρια, φίδια και φωτιά ή καπνός που δημιουργεί σύννεφα. Κάθε μία από τις εφτά άριες του έργου συνοδεύεται από την προβολή μίας ταινίας μικρού μήκους και στην τελευταία όπου εμφανίζεται η ίδια  σκοτώνεται από τον ηθοποιό Willem Dafoe. Οι ταινίες μικρού μήκους είχαν γυριστεί τον προηγούμενο Νοέμβριο στο Λος Άντζελες, σε σκηνοθεσία του Nabil Elderkin, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει βίντεο για μουσικούς όπως ο Kanye West και ο Kendrick Lamar.