Η ΚΥΡΙΑ ΚΟΥΛΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα του Μένη Κουμανταρέα είναι η παράσταση « Η κυρία Κούλα» που ανεβαίνει στο Θέατρο «Αλκμήνη» και μας μεταφέρει ξανά στην αθηναϊκή ατμόσφαιρα της δεκαετίας του ’70. Η σύντομη ιστορία μας γυναίκας γύρω στα 40, παντρεμένη με δύο κόρες, εργάζεται στην εφορία και καθημερινά πηγαινοέρχεται με τον Ηλεκτρικό για να πάει από την Κηφισιά όπου είναι το σπίτι της στη δουλειά της, στο Μοναστηράκι. Καθημερινά συναντάται μ΄έναν νεαρό φοιτητή και μετά από τις πρώτες ματιές ξεθαρεύουν και καταλήγουν σε μια υπόγεια γκαρσονιέρα στον Άγιο Νικόλαο.

Η νουβέλα κυκλοφόρησε το 1978 (εκδόσεις Κέδρος) και προκάλεσε αίσθηση στην εποχή της με την απέριττη γραφή του Κουμανταρέα και την περιεκτική πλοκή της. Στα χρόνια που ακολούθησαν η Κυρία Κούλα έγινε τηλεταινία για την ΕΡΤ(1983) σε σκηνοθεσία Διαγόρα Χρονόπουλου με τη Βέρα Ζαβιτσιάνου και το Φίλιππο Σοφιανό. Ανέβηκε στο Θέατρο Τέχνης (σκηνή Φρυνίχου) το 2010, σε διασκευή Άκη Δήμου και σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη, με τη Λυδία Κονιόρδου, τον Γιώργο Φριντζήλα και την Ειρήνη Ιγγλέση.

Στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη, τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Έλενα Μαρσίδου, Βασίλης Τριανταφύλλου. Η σκηνοθεσία είναι του Γρηγόρη Καραντινάκη.

Από 7 Οκτωβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2019 / Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15

 

Θέατρο Αλκμήνη (Σκηνή Secret Room), Αλκμήνης 8-12, Κάτω Πετράλωνα (στάση: Κεραμεικός)  
Τηλ. 210 342865 info@theatro.gr