Η ΚΛΩΝΤΙΑ ΣΙΦΕΡ ΕΠΙΜΕΛΗΤΡΙΑ ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΔΑΣ

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια χρυσή εποχή για τη βιομηχανία της μόδας. Η δεκαετία που έσπασε τα όρια είδε τη γέννηση του supermodel. Ποιός, λοιπόν, θα μπορούσε καλύτερα να επιμεληθεί μια έκθεση για την περίοδο από τη γερμανίδα κυρία της πασαρέλας Κλώντια Σίφερ;

Το άλλοτε σούπερ μοντέλο επιμελείται τώρα την έκθεση  «Fashion Photography From the 1990s “-  στο  μουσείο Kunstpalast Ντίσελντορφ, από τις 4 Μαρτίου έως τις 13 Ιουνίου 2021.

Η Σίφερ υπήρξε ένα σημαντικό στέλεχος στη μόδα και έχει εμφανιστεί σε περισσότερα από 1.000 εξώφυλλα περιοδικών στην 30χρονη καριέρα της. Στην έκθεση που ετοιμάζει σχεδιάζει να μεταφέρει τους επισκέπτες σ΄ ένα προσωπικό ταξίδι με 120 εκθέματα που θα φωτίσουν διαφορετικές πτυχές, ανθρώπους και μέρη που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη βιομηχανία κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Η παράσταση θα περιλαμβάνει εικονική φωτογραφία μόδας από τους θρύλους Juergen Teller, Karl Lagerfeld και Ellen von Unwerth, μεταξύ άλλων, μαζί με κινούμενη εικόνα, μουσική και αναμνηστικά. Θα περιλαμβάνει επίσης και άγνωστο υλικό από το ιδιωτικό αρχείο της Σίφερ που θα επιτρέψει στους θεατές να δουν πίσω από τις σκηνές μερικών από τις πιο διάσημες επιδείξεων μόδας και μετά από τη δεκαετία του ΄90.

Πηγή :artnet